Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s názorem, že to byl pro Bruce krok vedle. Minimálně z toho hlediska, že Bruce je v tomhle filmu pořád ten nejvýraznější a nejlepší článek, zbytek jsou jen přicmrndávači, což platí hlavně pro Gerea. Docela by mě zajímalo, kdyby se hlasovalo, kdo komu fandil, jak moc by to Gere projel. Ale holt vedle superchladnýho a superkrutýho Willise, co si barví vlasí, balí chlapy, vraždí Jacka Blacka a stříká po autech nervovej plyn (?), by zapadl i lepší herec, to je taky pravda. Jinak se mi líbila hodně hudba (Massive Attack, ha ha) a je to celkem napínavý, ale hlavně je to zábavný. Ovšem jen pokud je v záběru Bruce. Z akčních filmů s ním nadprůměr, ale jeho pecek to určitě nedosahuje. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ten film je pro mně naprostý nadstandart. Akčí, plný napětí, trochu vtipu a hlavně velké dobrodružství. Bruce Willis a Richard Gere. Co dodat ? Proč má tak malé hodnocení ? A ta hudba, no to je špica, ne :1 - Fatboy Slim - Going Out Of My Head 2 - Prodigy - Poison 3 - Massice Attack - Superpredatord (Metal Postcard) 4 - Primal Scream - Star 5 - Bush - Swallowed (Goldie, Toasted On Both Sides Mix) 6 - Ani DiFranco - Joyful Girl (Peace & Love Mix) 7 - Moby - Shining 8 - Dollshead - It's Over, It's Under 9 - Black Grape - Get Higher 10 - Goldie & J. Hajik - Sunray 2 11- BT Feat. Richard Butler - Shineaway 12 - Agent Provocateur - Red Tape 13 - The Chatlatans UK - Toothache (Chemical Brothers Remix) 14 - Lunatic Calm - Leave You Far Behind 15 - Apollo Four Forty - Raw Power 15 - L.T.J. Bukem - Demon's Theme ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká novodobý remake skvělého Forsythova románu, bude asi trochu zklamný. Z původní knížky si film bere snad jen zabijáka a fintu s teploušema (to musel mít Bruce radost;)). Nedá se ovšem říct, že by to bylo něčemu na škodu. Willis je jako šakal naprosto úžasný, v přímém duelu s Gerem mu prostě nejde nefandit a kdyby se mu atentát nakonec povedl, mohlo by to být ještě o hvězdu navíc. No a taky tam hraje perfektní hudba. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Naprosto prvotřídná thriller. Film je napínavej a především zajímavej od začátku do konce. Má skvělý příběh, skvělý charaktaer herců. Kromě skvělého Willise v záporné roli se mi líbil Richard Gere, dále Sidney Poitier a další. Akce tu je taky, je jí méně, ale to nevadí. Hudba je naprosto perfektní, soundtrack se vyvedl. Konec dobře natočenej. Hodnotím 95% = ***** ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Srovnání s původním Šakalem tneto film v ýádném případě nesnese, ale jako samostatný snímek docela funguje a pro ty, kteří Den Šakala neviděli, se možná bude i líbit. Trochu mi připadá přehnaný to počítačově řízený dělo, kterým chtěl Šakal atentát provést, když vezmeme v úvahu, že Edward Fox používal malou tenkou pušku, kterou by si schoval snad i do zadku, kdyby bylo potřeba. Taky se tady Šakal trochu víc producíroval a předváděl, čímž dělal zbytečné chyby, kterými na sebe upozorňoval. No a poslední bod - trochu mi vadilo, že některé postavy byly se Šakalem osobně zapletené a znali ho, což Šakalovi trochu ubíralo jeho tajemnou auru. Jinak, ale docela svižný a příjemný akční snímek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 54,9 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 159,3 mil. (NIRO)
  • Během finální honičky v metru se Declan (Richard Gere) vyhne metru z protější strany tak, že přeleze do druhého pruhu. Střílí na Šakala (Bruce Willis) a metro dlouho, velice dlouho přejíždí. Když se blíží jedno i z druhého směru, hbitě přeskočí ke značce, za kterou se chytne a přejezdy obou vlaků tam přečká. Jenže oba vlaky ho posledními vagóny v závěru minou prakticky totožně, což by znamenalo, že z jedné strany jela minimálně dvakrát nebo i víckrát delší souprava. (Ozzy88)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama