Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dead End krásne ilustruje, že najväčší filmový bubák vždy bol / je / a bude neznámo. Neznámo, ktoré ždíme mozgove závity, a ktoré sa (citlivo) zastaví na pol ceste povedať (ukázať) viac. Toto je dámi a páni kumšt, psychicky drtiť diváka jeho vlasnou predstavivosťou a ťahať za nos nepredvídateľnosťou, ktorá ač si žiada odpovede, aby fungovala ich nepotrebuje. Kto ide s hodnotenim pod štyri, tak jednoducho jednoducho nemá fantáziu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Příznivci daného žánru budou jistě spokojeni, protože po hororové stránce je to zvládnuté výborně, atmosféra je po většinu filmu dokonale napnutá a těch několik vtipných hlášek a humorných situací ji v žádném případě nemůže narušit. Ale žádný hororový kult v tom rozhodně nehledejte, na to je tento snímek příliš béčkový, průhledný a klišovitý. Ne, žádný šokující trhák to není, ale jako napínavá a svižná duchařina to funguje skvěle. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U atmosféry tohodle hororu jsem se posral. Asi tak moc, jako když jsem naposled viděl Znamení ve zdi. To byl mimochodem taky horor z Francie, jen ten měl takovou tu skutečnou mysteriozní atmosféru. Tenhle by jí měl taky, jen by si nesměl z hororů tak šíleným způsobem dělat prdel. Ono to z počátku vypadá děsně vážně, ale už po pár minutách si řikám...doprdele co to je, co se to tam děje, to není vůbec normální....a ono to normální fakt nebylo, a ze snad ani jedný scény ta normálnost nevyprchala. Díky ní je ale ten film tak dobře hodnocenej. Je to totiž strašná sračka, někdo to asi pochopil, že točí strašnou sračku, tak to natočil se vším všudy. Až na to, že přibral téměř dokonalou temnou atmosféru, kdy se film odehrává z 95 procent ve tmě a jsou vidět jenom jistý světla. I tak to stačilo, a já měl nasráno až za ušima. A to i přesto, že jsem se vlastně smál. Divný docela, ale efektivní. Mně se to totiž nakonec docela líbilo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ hororu nemám rád, je to taková absurditka odtržená od reality a už od počátku víme, že to nedopadne dobře, nehledě na to, že se nám tu sešly typy, kterým se moc nedá fandit. Rozuzlení po filmech jako Šestý smysl a Ti druzí zoufale neoriginální a navíc pointa není nijak šokující, spíše Lynchovsky mlžící. Tedy ne že by nebylo spousta scén zoufale předvídatelných, ale jejich smysl se pohybuje někde na úrovni školní debaty nad říkankou z čítanky, kterou učitel zahajuje otázkou "co tím chtěl básník říci." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Štědrej večer nastal, očistec přichystal, očistec přichystal… Mírně natažený šot BESIPU o jedné rodině Homolkových na cestách, plný nalívání si čistého vína, černého humoru, napětí a sarkasmu - to vše pod otcovsky láskyplným dohledem brilantního Raye Wise za volantem rodinného kočáru. Pravda, jednání postav většinou postrádá logiku a je na míle daleko od předpokladu, jak by se lidé v dané situaci měli chovat, nicméně závěr vše s přehledem uvede na pravou míru. A povídám ti, jestli si to Atari neprosadíš, seš u mě mrtvej Harrington..! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama