Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

kitano 

všechny recenze uživatele

Sice lacny, avsak neocakavane posobivy horor. Film je natoceny doslova "hravym" sposobom a reziser si vychutnal kazducku scenu. V jednej chvili vas pobavia skvelo napisane dialogy ci skvely gag, v dalsej sa poriadne vylakate a najlepsie je na tom to, ze sa to takmer vobec neda predvidat a koli tomu to ma skutocne neistu (v dobrom slova zmysle) atmosferu. Film sice obvplyva velkym mozstvom humoru, ale v tom, ze sa v prvom rade jedna o horor vas nenecha ani na chvilu na pochybach. Ponura atmosfera je vsadepritomna a vdaka zaujimavemu dejovemu vyvoju aj niektore standartne lakacky posobia velmi sviezo. Ani o originalne napady vsak nieje nudza. Jeden priklad za vsetky - nikdy by ma nenapadlo aka depresivna moze byt vianocna koleda Rolnicky. Skvele je taktiez to, ze iked krvi vo filme nieje presprilis, ked uz reziser pritvdi, pritvrdi poriadne - tie sceny budu pre kazdeho hororoveho fanusika zradlo. A to najdolezitejsie - film prakticky nema slabe miesto,a jeho pozeranie je pre to priam instantnou zabavou. (8.5/10) ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

U hororů z posledních let mám veliký problém a to ten, že se u nich většinou moc nebojim, no co moc, spíše vůbec. Pár snímkům z posledních let se to sice povedlo (Kruh, Ti druzí), ale ani jeden z nich mě nedržel v nehybnosti po celou dobu a já se vám přiznám, že tentokrát jsem chvílemi ani nedýchal. Zatím největší filmové překvapení letošního roku, které má tu smůlu, že u nás jde pouze na video, ale ani tento fakt mu nijak neubírá na působivosti. A nejlepší na tom všem je totální nevědemost ničeho, kdy vás ani jednou nenapadne, co by se asi tak za chvíli mohlo stát a navíc ten konec, mňam. Prostě pekelná hororová (byť misty dost a dobře odlehčená) záležitost, kterou by si neměl nikdo nechat ujít. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kolik parády nadělá schopný režisér uprostřed noci v hlubokém lese s jedním prázdným kočárkem a minimálním rozpočtem? Cha! Náhodou docela dost. Vánoční rolničky-rolničky zpívané v autě pošahanou rodinkou na odpis, jejíž členové jsou na sebe jako psi („Co je špatné na večeřích s mojí rodinou?“- „Tvoje rodina!" případně „Je mi líto, zlato, ale na tvou matku seru!“) a jsou všichni bez výjimky zralí na pár facek. Odborně naporcovaný potenciální zeť a vzpomínka na milovaného křečka v mikrovlnce, jako amatérská první pomoc při šoku, děťátko v zavinovačce (a v rozkladu). A jedna vycáknutá třešnička na tomto nechutně, leč zdařile rozpatlaném konverzačním dortu. Miss červenec, přilepená žvýkačkou na kmen buku a zneužitá puberťákem (klid, jen k samohaně). To vše uprostřed nekonečného pustého lesa, na silnici lemované v pravidelných intervalech cedulemi „Marcott“. A odnikud nikam projíždějící tajemné černé auto, samozřejmě. Zřejmě fáro převozníka Charona, řekl bych. Jenže nesympatičtí manželé (hlavně božská “Granny Boone“ Lin Shaye) si po letech už natolik lezou krkem, že jim nerozhodí sandál ani hnusný mord zeťáka a dál s gustem vedou své žabomyší spory. Syn a dcera jim zdatně sekundují. Zkrátka: je to podivné, je to pořádně ujeté (těch ujetých mil!) a oběti schválně vedou natolik debilní a mimózní dialogy, že ten duch ženy v bílém vám, ve srovnání s nimi, bude připadat jako docela normální holka (u té rozkošnicky sfouknuté sirky byla přímo k zulíbání). Jenže tentokrát to vše není scénáristický omyl, ale záměr. Čirý výsměch divákům, korunovaný rozkoší z masáže vyhřezlého mozku. „Copak jsme chtěli tak moc, mít hezké Vánoce?“   Velmi vypečená jízda! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po delsi dobe horor, kterej me fakt zaujal a to predevsim svou perfektni atmosferou, ktera porad s pribyvajcima minutama houstne. Navic se povedli i herci, zadny trapny sceny nepredvadej a navic se hadaj a dialogy jsou vtipny, coz je fajn. Nicmene presto ma film dve mensi a dve vetsi chyby. Ty vetsi chyby jsou hlavne konec, presne ten typ debilniho konce, kterej nemam rad. A druha chybka, ze tvurci vse situovali do auta v lesich v noci, coz sice pridalo na atmosfere, ale zaroven je film lehce stereotypni a je to furt dokola, ject, zastavit, nejakej problem, zase ject. A ted ty dve maly chyby. Film neprinasi vicemene nic noveho, ale to uz stejne v hororovym zanru de dost ztezka. A druha chybicka, ze tvurci nejsou asi moc velky fanousci gore efektu, krve tu je minimum a kdyz je zadelano na nakou slusnou prasarnu, tak vidime jen vydesene obliceje. Ale aspon to vyvazily tou hutnou atmosferou a sem tam nakou slusnou lekackou. Povedenej horor. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím, prečo majú niektorí tvorcovia potrebu tlačiť do ponurých thrillerov humor. Dead End obsahuje tiež veľa logických lapsusov. Ale jeho najväčším handicapom je, že si tvorcovia myslia že nakrútili thriller s šokujúcou pointou, pričom ju každý odhalí po prvých desiatich minútach. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama