Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (574)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rodinka "úžasných" cestuje na vianočný podvečer k babičke. Frank, otec rodiny pre tento krát vyberá odlišnú trasu a namiesto jazdy po diaľnici sa presúvajú vedľajšou cestou uprostred hôr. Po pár míľach dostáva Frank mikrospánky a potrebuje si odpočinúť. Vtedy stretávajú mladú ženu s dieťaťom na rukách. Snažia sa jej pomôcť, nakoľko pôsobí zmätene a má ľahšie zranenia. Od tohto momentu ide všetko od desiatim k piatim. Rodina sa ocitá v nesprávnu dobu na nesprávnom mieste. Napriek celkom slušným haluškám všetkých príslušníkov rodiny, mne tento film ako horor ani z ďaleka neprišiel. Skôr by som ho zaradil pod psychologický thriller, ktorý ponúkne "prekvapivý" záver len pre tých, ktorí nemajú tento druh žánru napozeraný. My ostatní, zrejme "náročnejší", si len zívneme a "jdeme o dúm dál" - 65%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

síce už od štvrtiny filmu predvídateľné a jasné, predsa len to je milo low-fi. low-budget, low-profile priamočiare a svižné dielko s pár postavami, pár bubákmi a podľa mňa nesmierne vydarenou úvodnou pasážou (až po "nehodu"); miestami, hlavne ku koncu, to má naozaj solídnu, hutnú atmosféru - tento film dokáže vzbudiť klaustrofobické pocity na otvorenom priestranstve! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U atmosféry tohodle hororu jsem se posral. Asi tak moc, jako když jsem naposled viděl Znamení ve zdi. To byl mimochodem taky horor z Francie, jen ten měl takovou tu skutečnou mysteriozní atmosféru. Tenhle by jí měl taky, jen by si nesměl z hororů tak šíleným způsobem dělat prdel. Ono to z počátku vypadá děsně vážně, ale už po pár minutách si řikám...doprdele co to je, co se to tam děje, to není vůbec normální....a ono to normální fakt nebylo, a ze snad ani jedný scény ta normálnost nevyprchala. Díky ní je ale ten film tak dobře hodnocenej. Je to totiž strašná sračka, někdo to asi pochopil, že točí strašnou sračku, tak to natočil se vším všudy. Až na to, že přibral téměř dokonalou temnou atmosféru, kdy se film odehrává z 95 procent ve tmě a jsou vidět jenom jistý světla. I tak to stačilo, a já měl nasráno až za ušima. A to i přesto, že jsem se vlastně smál. Divný docela, ale efektivní. Mně se to totiž nakonec docela líbilo. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost vtipná horrorová minimalistická talkshow. Rodinka si na pozadí postupného ubývání členů vyříkává tajemství, jede autem, a venku je to všechno nějaké divné. Je to ujeté, film s gustem cituje poctivé horrorové postupy, a přes všechny ty vtipné (bez ironie) dialogy atmosféra houstne a houstne. Někdy mě humor v horroru štve, tady nikoli. Dobré herecké obsazení, špičkoví béčkoví herci byli přesně to pravé. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Poměrně napínavý snímek s vydařenou pointou, která hodnocení o hvězdičku zvedla. Na podobné filmy nemá moc smysl se koukat s někým a už vůbec ne přes den. Nejlépe si to vychutnáte pěkně pozdě v noci a sám a to mi věřte, že až půjdete po zhlédnutí tmou spát, tak vás napadnou myšlenky jestli se náhodou neobjeví přímo před vámi "žena v bílém", když rozsvíte. Je to mrtě drsný pocit, který sice třeba v mém případě trvá jen tu noc, co jsem to viděl, ale to nevadí. Jinak samotný film je nadprůměrně napínavý, komediální hlášky v tomto případě atmosféru nenarušují a ani se nesnaží nikterak parodovat to co se právě děje a to je jen dobře. 75% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)

Reklama

Reklama