Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

juta 

všechny recenze uživatele

Spíš se to mělo jmenovat Prokletí diváků, protože ti přijdou nejvíc k úhoně. Největší chyba celého filmu jsou digitální postavy, které jsou opravdu příšerně zpracované. Lepší zpracování mají současné levné animáky pro děti, kde grafika je o mnoho lepší než tady. Sice to je z roku 2004, ale to je prostě neomlouvá. Už díky tomu se na to nedá moc dívat. Digitál to jednoduše zabil. Příběhově to stejně tak není žádná sláva. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks som nečítal, vôbec neviem, o čo v ňom ide, ale film má nielen totálne fascinujúcu snovú atmosféru (ako keby ste sa nachádzali v nebi alebo kde), ale tiež výnimočný audiovizuálny vzhľad a úplne šialené nápady (to bola pochvala): nad futuristickým veľkomestom budúcnosti sa vznáša obrovská tajomná lietajúca pyramída, v jej mystickom vnútri bývajú záhadné božstvá so zvieracími hlavami a chlapovi (zasa skvelý Thomas Kretschmann) je na mieste amputovanej nohy nasadená koľajnica... Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158703/Immortel-ad-vitam-100.html ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách silně rozporuplné dílo, jenž na každého diváka zapůsobí úplně jinak. Formální experiment kloubící počítačovou animaci s hraným projevem se tvůrcům povedl, jenže chvílemi až příliš okatě dávají najevo jak jsou výjimeční a jak by měla divákovi padat čelist údivem. Přechody mezi těmito dvěma „světy“ jsou však podány nenásilně, takže po pěti minutách není problém s orientací. Problém tedy spíše tkví v samotném obsahu, který sic se tváří jako dokonale propletená mozaika futuristického světa roku 2095 (poměrně odvážný časový horizont na to, co ve filmu spatříme) a egyptské mytologie, je spíše úsměvnou skládačkou, v níž nemá cenu hledat hlubší smysl. Immortel je víceméně zdařilým vykradačem. I když ten výpravný design N.Y. City ve stylu Blade Runnera a Pátého elementu je svým způsobem pocta (i když notně na hraně). Přesto je můj dojem, vzhledem k hodnocení maximálně pozitivní a případné další shlédnutí je vcelku na místě, už jenom kvůli poněkud dějově zmatenému úvodu. PS: Linda Harry je zde neuvěřitelně křehce krásná a naopak Thomas Kretschmann je cool jako ještě nikdy předtím! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní sci-fi, které si díky jedinečné vizuální stylizaci a svéráznému příběhu hledá svého diváka jen velmi těžko.. Jde poznat, že Bilal svůj svět(a jeho pravidla) zná a nevrší jen prvoplánově divné nápady na bizarní hromadu..má to atmosféru, jiskru, svůj vlastní život.................. hezké ()

imf 

všechny recenze uživatele

Enki Bilal se neštítí žádného experimentu a jeho fantazie nezná žádné hranice. Rozpočet a možnosti dnešních triků však bohužel ano, takže film až příliš často sklouzne k prkennosti filmečků z počítačových her. Originální příběh však nabídne svou vlídnou náruč každému, kdo projeví zájem a nebude se bát trochu svéráznějšího "nehollywoodského" pojetí. Pro příznivce Bilalových comicsů je Immortel povinností, pro ostatní pak zajímavým experimentech, který by se dal svou vizuální agresivitou přirovnat např. k Avalonu. Záleží na vás, jestli máte na podobné výstřelky náladu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama