Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Další z kultovních snímků 80tek, který se snažil přiživit na úspěchu gremlinů. Tentokrát však příšerky přišly z vesmíru a mají velký hlad. Nebýt humoru, tak by asi zapadl mezi ostatní béčkové a céčkové horory, ale takto si vydobil místo i u mně a v mých vzpomínkách to byla zábavná jízda, kterou si třeba zopakuji. Kupodivu se mi líbil docela i druhý díl, který jel na stejné vlně a proto si ještě průměrnou známku zaslouží. A další pokračování? Nějak už na ně nebyla chuť a podle zdejšího hodnocení jsem udělal nejspíš dobře :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vesmírná nenažranost v podobě chlupatých koulí dorazila do amerického zapadákova. V patách jim jsou dva lovci odměn, kteří se dokážou objevit vždy v pravou chvíli. Critters jsou skvělou hororovou komedií. Oba filmové žánry se krásně propojují a doplňují. Když jde do tuhého, vstoupí do děje něco vtipného. Nenudila jsem se ani na malou chvíli a bavila jsem se až do samotného závěru. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už by to asi tak nefungovalo, ale v devadesátých letech, kdy se všežravé potvůrky hojně objevovaly v televizi, to byla absolutní bomba. Nostalgický kult, který by neměl chybět ve sbírce každého sběratele, který to s "hororem" myslí aspoň trochu vážně!! Rád se zase někdy vrátím. Tohle by na pultech hračkářství obstálo!! Alespoň u lehce zvrácených pamětníků.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co mě na první pohled dostalo, to byly vizuální efekty, které jsou neskutečně dobré. Na to, o jaký snímek se jedná, a na to, že to není nějaká obecně uznávaná hororová hvězda, jsou ty efekty prostě výborné. To, jak se přeměňuje obličej jednoho z lovců příšer je naprosto skvělé, ale jsou zde i další kousky, mimo jiné i loutky samotných Critters. Za tohle prostě musím snímek vyzdvihnout, protože ani náročnější produkce někdy nemají tak výborné trikové sekvence. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

na tento film som sa dosť tešil, kedy si ho konečne pozriem a doženiem tento závažný rest... ale bol som patrične sklamaný... príšerky, aj keď ich je tu málo a nejak extra sa nečinia (teda - na môj vkus a očakávanie) sú síce pekne zlato-desivé a desivo-zlaté, ale inak je to hrozne nevyvážené, mám pocit, že režisér, herci, skladateľ aj herci neparticipovsali na úplne rovnakom filme a tá nekonzistencia vyplýva z ich odlišných predstáv, ktoré sa nepodarilo napokon zladiť do úplného konca... premrhaný jasný béčkový potenciál, gremlinsom to nesiaha ani po kotníky... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Po nehodě policejního auta je na ceduli název Grover‘s Bend, Kansas s podtitulem The jewel of the sunflower state (Klenot slunečnicového státu). Jde o fiktivní město. V Kansasu je skutečné město Great Bend. (noelcoward73)
  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama