Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný thriller. Netradiční prostředí tomu dodávalo i trochu klaustrofobických stavů. Zápletka sice není nic světoborného. Zdálo se mi, že Ray mohla Hugieho kdykoliv čímkoliv praštit a bylo po problému, ale když to muselo být takové, proč ne. N. Kidman jako mladičká a opravdu krásná dívka. Díky B. Zaneovi za její absolutní odhalení :). Film mi trochu pokazil už hodně zbytečně přehnaný závěr, ale asi to bývalo moderní. Kvalitní hudba! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, co tehdejší australský televizák Phillip Noyce dokázal se třemi lidmi a dvěma loděmi. Čistě napsaný a natočený komorní thriller vznikl v produkci jiného Australana, který uspěl v Hollywoodu, George Millera, podle scénáře Terry Hayese (ŠÍLENÝ MAX 2 a 3, ODPLATA, VERTICAL LIMIT, Z PEKLA) vycházejícího z novely Dead Calm Charlese Williamse z roku 1963, kterou už v letech 1967-69 roztočil, ale nedokončil Orson Welles. Billy Zane exceluje jako psychopat, který se chce přátelit se ženou, která má zatraceně dobré důvody ho k smrti nenávidět a bát se ho (a přesto ho nechá pro potřeby filmu žít mnohem déle než by to učinil divák). Úspěch filmu vystřelil Noyceho k Jacku Ryanovi, Kidman k Oscarovi, Neilla k dinosaurům a Zanea k Titanicu. Podobný, ale zajímavěji scenáristicky uchopený námět má Autostop Rosso Sangue. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Nenáričný průměrný thriller se Samem Neillem a tehdy ještě neznámou Nicole Kidman v hlavní roli. Příběh je takový tuctový a již mnohokrát viděný, protože thrillerů na moři je víc než dost, navíc se dá i lehce dopředu odhadnout, tudíž plný klišé. Ústřední dvojice herců mě příliš nepřesvědčila, ale záporák v podání úsměvavého Billyho Zanea, to už bylo jiné kafe. No já nevím, záporák je možná pro něj trochu odvážné pojmenování, působil totiž docela sympaticky a nevinně. Film na jedno, možná dvě podívání, víc však rozhodně nečekejte.60% ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Nie zrovna ten tradičný film vo svojom žánri. Philip Noyce to nepodal v akčnej forme, radšej sa pohrával s divákom ako mačka s myšou, čo však budilo vo mne dojem doslova "úplného bezvetria", síce to okorenil aj nejakými tými dobrodružnými prvkami, ale aj to v pomenšom množstve. Film skôr s atmosférou úplného bezvetria ako thrillerovskou, ale zas na druhej strane na minimálnom priestore s minimálnymi možnosťami zaujímavý film. 70% ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

I když se nejedná o nic extra, mám tenhle film ráda. I když je to plné blbostí (tak ho už konečně pifni, kruci) a divných dialogů, i když nesnáším tyhle konce typu - záporák je živej, mrtvej, živej, mrtvej - a i když je chování psychopata zcela neodůvodněno.....mám tohle ráda. Hlavně kvůli nehybné a těžké atmosféře, prosycené osamělostí a bezmocností. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)
  • Zdrojový román Charlesa Williamsa "Dead Calm" bol čiastočne inšpirovaný skutočnými vraždami rodiny na palube plachetnice pri pobreží Floridy v roku 1961. Prípad sa týkal vyznamenaného veterinára z druhej svetovej vojny menom Julian Harvey. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama