Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat  po letech k slavnému thrilleru a jsem trochu na rozpacích. Plusem je rozhodně sexy mladičká a skvěle hrající Kidmanová a o slibované napětí tu opravdu není nouze, de facto jedna napínavá scéna střídá druhou. Ale ten scénář (nebo námět?) je jedním slovem bezradný. Nepochopitelné či spíš hloupé jednání hlavních hrdinů, které okatě připravuje právě ony jinak napínavé scény, Billy Zane je pak přes veškerou snahu nepřesvědčivý a trochu děsivým psychopatem se stává až v samotném závěru. Paradoxně nejlepší scény na diváka čekají se Samem Neillem a jeho survivalovými hrátkami na druhé lodi, škoda, že nedojde i na žraloky.  Vystřeluju tři světlice... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, kterej je dokonale propracovanej, během filmu snad neni místo kde neni napětí(kromě začátku) a to je to celý natočený jenom se třemi herci na širým moři, ale za to ty herci jsou naprosto perfektní, hlavně Billy Zane je jako šílenec úžasnej, ale i mladá a začínající Nicol Kidman je skvělá a na to že to je její první větší role to zvládla opravdu bravurně, Sam Neill už trochu zaostavá, ale nedostal tolik prostoru a jinak si odehrál svůj průměr. Phillip Noyce natočil fakt super triller, kterej si určitě zasluží hodně dobrý 4* ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller s dobrým nápadem - psychopat uprostřed oceánu (tudíž není úniku ani dosahu pomoci) a manželé v podobě dobře hrajících Sama Neilla a Nicole Kidman bojující o holý život. Phillipu Noyceovi se povedlo z minima vystavět poměrně slušnou atmosféru, které však pro větší účinek chybí stabilnější míra napětí. Billy Zane se do role hodí, místy má však sklony až k téměř sebeparodujícícmu přehrávání. Další kaňkou je podivné vyvrcholení souboje. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Konečně thriller přesně jak má být. Sympatické hlavní duo, úžasně sympaticky nesympatický záporák a patřičně stísněný prostor, kde se mohou tyto 3 skvěle zahrané postavy pohybovat. Ke všemu ještě působí všechny osoby tak nějak lidsky a chápete jejich jednání a ani u jednoho z nich si nemůžete říct: Bože, to je ale v*l nebo k***a, poněvadž všichni jednají tak, jak byste očekávali nebo alespoň jak si myslíte, že byste jednali pod takovým tlakem. Takže thriller na pohodu a svěží... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tady musím opravdu smeknout, jak z minima natáčecích možností, se dá nakonec vytřískat koukatelný a poměrně i napínavý film. Velkou zásluhu na to má samozřejmě i náš hvězdný trojúhleník herců, který občas sice vyvede nějakou tu logickou volovinu ( to je však chyba scenáře ), ale jinak hrají s přehledem a hlavně věrohodně. Popravdě jsem, ale s konečným hodnocením nakonec přeci jen trochu váhal, pač ta finální scéna byla podle mého vkusu trošku přetažená přes hlavu, ale za odvahu a trochu z i nostalgie si Dead Calm ty čtyři hvězdy zaslouží. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Oproti filmu kniha obsahuje niekoľko ďalších hlavných postáv (vrátane Hughieho (Billy Zane) manželky a pozostalých, ktorých John nájde na Orfeovi) a predstavuje Hughieho ako asexuála. Zachádza tiež do ďalších podrobností o tom, čo spôsobilo Hughieho psychické zrútenie. (Arsenal83)
  • Denník The New York Times film označil za jeden z 1000 najlepších filmov, aké boli kedy natočené. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama