Reklama

Reklama

Not of This Earth

Trailer

Obsahy(1)

Ze vzdálené planety Davana je na Zemi špičkovou technologií přepraven mimozemský agent. Při pokusu o získání krve pro svou umírající rasu, mimozemšťan terorizuje Jižní Kalifornii. (Zeebonk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I v tomto filmu Roger Corman dokázal, že uměl udělat za málo peněz hodně muziky. Story o mimozemským agentovi kterej pumpuje z lidí krev a krevní vzorky pak posílá na svoji domovskou planetu. Tak trochu mi to svým námětem připomnělo film Dark Angel(1990). I tam byl agent mimozemskýho původu vypadající jako člověk s bílýma očima kterej z lidí extrahoval taktéž látku(nikoliv krev). Čert ví jestli se tvůrci Dark Angel neinspirovali právě u Cormana. Ale to je fu(c)k. Tohle mě prostě bavilo. V jednoduchosti je krása. Pro R. Cormana další plusový body a silný 4hvězdy ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a vůbec ne špatný Cormanův film, který nestaví na žádných tricích a velkém rozpočtu. Vlastně jediné triky, které se ve snímku objevují, jsou zlověstné oči mimozemšťana, jimiž likviduje nepřátele (počítám za pár dolarů) a roztomile naivní útok létající gumové příšerky na chlápka. To je celé - a ono to stačí. Zlověstný mimozemský agent si vystačí se strojovou mluvou a úspornými pohyby a napětí je habaděj, v závěru to celé graduje a otevřený konec je jednoduše neodolatelný. Jasně, nemuselo by to být tak ukecané, slabiny v ději najdeme taky, ale co má být? Corman tímto filmem vytřískal z minima maximum a stačil k tomu chlápek v černých brýlích. A to není špatný. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď to má rovnaké atribúty, ako ďalšie dobové nízkorozpočtové sci-fi (ufóni v podobe ľudí, absencia mimozemských kulís či masiek apod.), pridávam sa k tunajším komentátorom s hodnotením, že Not of This Earth medzi týmito béčkami skutočne vyniká a to najmä svojskou brakovou atmosférou, dobre nasvietenou čiernobielou kamerou a množstvom scén nakrútených v exteriéroch. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tajemný muž v obleku a černých brýlích s pomalou mluvou a podivným vyjadřováním shání krev, kterou by mohl posílat na svou domovskou planetu. Prvotřídní béčkový námět. Tímto mě Roger Corman příliš neoslnil, ale stále je to slušně (nehloupě) napsané a vcelku to baví. Scénka s Dickem Millerem a jeho pohled do kamery à la „kam jsem se to dostal?“ je top. A plakát k tomuhle snímku je přímo boží! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Roger Corman u mňa bodoval nielen svojimi poeovkami, ale aj svojimi rannými dielami o príšerkách z rôznych kútov našej, či inej planéty. Bodoval. Tento jeho snímok neboduje v ničom, teda vlastne v niečom áno. V totálnej absencii napätia a akcie. Tá sa dostaví až dve minúty pred záverečnými titulkami. Odpúšťam. ()

Galerie (34)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama