Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskově vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Formálně i obsahově nelogický paskvil, jenž si své áčkové ambice nastolené úvodními titulky poctivě likviduje už od první minuty, je atakem i na ten poslední zbytek dobrého vkusu, který si současný divák je ochoten uchovat. Scénáristova drzost, jenž se rýpe v napjaté politické situaci současného světa, je do nebe volající. Teroristi jsou šunt, stejně tak jako Severní Korea a o sibiřských oblastech ani nemluvě. Rádoby ospravedlňování se ve formě odmítavých keců na téma tisícovky nevinných obětí v zájmu ochrany amerického lidu v podání Jessicy Biel pak ještě přitvrzují na směšnosti. Rob Cohen dokazuje, že úderně natočená akce mu jde a vzhledem k tomu, že polovinu filmu zaberou digitálně vygenerované záběry na stíhačky, je po dlouhé době třeba smeknout před týmem trikařů. Jenomže závěr na korejských hranicích je vyloženě trapný i z hlediska formy. Nečekal jsem hodně, ale proti tomuto jsou i starší filmy Michaela Baye pouze „neškodnými dokumenty“ o nastolování demokracie a světového míru. God bless America! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $32,116,746Tržby Celosvetovo $76,932,872║ miestami slušná akcia, aj keď to skôr po príbehovej stránke zapadá do béčkových vôd ale aspoň že je na čo pozerať, veď to malo aj dosť tučný rozpočet, škoda že tam je naokolo toľko zbytočnej vaty, tláchania, 90minút by bol ideál a dalo by sa to ľahšie prekusnúť /50%/ ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vždycky byli dobrá parta - Ben Gannon (Josh Lucas), Kara Wade (Jessica Biel) a Henry Purcell (Jamie Foxx) - nejlepší stíhací piloti, tým, na který se lze vždycky spolehnout. I oni jsou ale udiveni, když se dozví, že mají dostat čtvrtého parťáka - tím spíš, že oním čtvrtým je inteligentní počítač, který má jednoho dne všechny lidské piloty nahradit. Hlavně Gannon je k němu velmi skeptický a (jak už to bývá), má pravdu - letoun po úderu bleskem (kde sem to jen viděl :) ) začne rozvíjet svoji inteligenci, a brzy se začne sám rozhodovat, co je pro něj nejlepší. A jeho (teď již bývalým) parťákům nezbude nic jiného, než tuto chybu napravit ... Filmy jako je tento se mi hrozně těžko hodnotí. Na jedné straně spousta nelogičností (jak nejlépe vyrušit požár na palubě? nechat vybuchnout bombu těsně pod hladinou moře a nechat vlnu ať to spláchne), vcelku hloupá zápletka bez nějakých větších překvapení a žádní extra herci (až na Joshe Lucase, kterej mi tady tak nějak seděl) - na straně druhé je to akční jízda plná efektních výbuchů a hezkých (neříkám realistických) průletů stíhaček s krásným vzdušným prouděním, která nějak nedává čas, aby se člověk začal nudit. A teď co já s tím - zde asi zábavnost převýší onu nesmyslnost, tak 3*, ať nežeru :) ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Tohle byl trochu trapas... Sem si takhle rikala, ze v castu Stealthu je napsany Wentworth Miller, ze by tu mohl mit nejakou mensi roli stejne jako v Underworldu... Tak se na to divam, nadavam, jaka to je nehorazna blbost... A v tu chvili promluvila stihacka. Jediny my stesti je, ze jsem si to nepustila s dabingem :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Filmy Roba Cohena provází stále ty samé dva nedostatky. Za prvé - ten člověk nemá styl. Což by až tak nevadilo. Za druhé - vybírá si extrémně špatné scénáře. Konkrétně scénář STEALTHu musel napsat nějaký dvanáctiletý kluk, kterému někdo útržkovitě převyprávěl děj TOP GUNU, protože taková kravina se hned tak nevidí. Ani na vteřinu ničemu ve filmu neuvěříte a jeho postavy jsou tak nevýrazné, že vám budou celou dobu ukradené, tedy pokud nebudete jako já hned od začátku silně nenávidět Joshe Lucase. Celý film je po režisérské stránce strašlivě nemastný a neslaný a narozdíl od Cohenových předchozích počinů RYCHLE A ZBĚSILE a XXX tu není ani stopy po jeho nadšení pro látku. Akce je sterilní a nudná, výprava ubohá (na to že se proletíme okolo světa), dialogy o ničem, hlášky veskrze žádné, herecké výkony zapomenutelné. Přitom kdyby to celé nebylo tak hrozně odfláknuté, mohlo to být velmi zábavné béčko a kdyby to vzal do ruky takový Michael Bay, klidně i áčko. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Samopal, který Lt. Kara Wade (Jessica Biel) používá po přistání v Severní Koreji, je Heckler & Koch MP7. (ČSFD)
  • Letouny používané ve filmu jsou fiktivní F-37 Talon. (Thommy91)
  • Jessica Biel byla jediná, která neměla nevolnosti z tzv. kardanového kokpitu. (ČSFD)

Související novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama