Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu mě tam štval ten punkový nádech a rozcapená Patricia Arquette, která 2x sympatická není. Ale jinak je to zajímavý hororový thriller s náboženskou tématikou, který sice neděsí, ale vtáhne svou poctivě znepokojivou atmosférou a překvapí v rámci žánru docela nečekanou pointou. Role kněze Gabrielovi Byrneovi mega sedí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Devádesátkový kousek, který se dá tak nějak z větší míry předvídat, tudíž v podstatě čekáte jen jestli bude moment překvapení. Je to velice čistokrevně průměrný kousek, protože jeho, v té době nejspíš velice avant-gardní, způsoby střihu a kamery jsou dneska spíš rušivým elementem, který byl tomu příběhu převážně vadou na kráse. Patricia se mi tam ale hodila skvěle, prostředí bylo svým způsobem taky zajímavé, akorát ty "vize" a nejrůznější záchvaty a hororové momenty byly zkrátka moc old-school. Ještě že se tvůrci posnažili ke konci tlačit na pilu a nechyběla tudíž ani hororovější akce. Jako dohnaný rest slušné. ()

Reklama

Caine 

všechny recenze uživatele

Něco se mi na tom filmu velmi líbí a něco mi to zase hodně kazí. Rozhodně to není horor, i když se o to chvílemi velmi snaží, a to je možná ono (respektive to není ono). Vizuální a hudební stránka je zajímavá. Kdyby byl Byrne skutečně knězem, tak by mě možná dostal i na křesťanství - ten chlap se snad musel narodit s kolárkem a zabalili ho hned do sutany... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil být kontroverzní. Člověk čeká, co z toho vypadne a ona z toho ve finále je nudná konspirace o tom, jak církev tají fakta (páni, to jsem teda vůbec ještě nikde neviděl...) a to o nějakém tajném evangeliu. Ono je ale taky zajímavé, že ten film působí jako béčko, ale zároveň chce sdělit nějaké poselství a sám ten film neví, čím by chtěl být radši. Když si tu člověk přečte komentáře, půlka to bere jako jedno a druhá půlka jako to druhé. A v tom mi to právě přijde neuspořádané. Navíc tomu chybí i nějaká pořádná atmosféra a děsivé to není ani náhodou. 2* ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky slušně povedené dílko, s prvky umučení krista, hodně krve, a hlavně dobře obsazené hlavní role. Film by se dal zkrátit, neboť občasně děj stál na místě a nechtěl se hýbat. Ale nakonec po konci filmu jsem uznal kvalitu filmu, i přes nudné pasáže, ale když jsem se vžil do děje tak 75 % je na místě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Když Frankie diskutuje s knězem o pátém stigmatu, říká, že oštěp v Ježíšově boku je to, co jej zabilo. Ve skutečnosti byl oštěp pravděpodobně použit k tomu, aby se ověřilo, že je Ježíš mrtev. (HappySmile)

Reklama

Reklama