Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Leslie Nielsen hral už v mnohých lepších filmoch, ale nieje to až tak zlé v tomto prípade. Je to samozrejme ďalšia paródia ale tentokrát dosť odlišná a to sa mi na tom páči. Je "strašidelná" respektíve z takého prostredia. Jedná sa o oddychový film a tak je treba ho aj brať. V niektorých chvíľach mám pocit že snáď aj uráža hereckú komiku hlavného protagonistu ale inak sa jedná skutočne len o striktne oddychovú záležitosť. Kto navyše nevidel film ktorý je parodovaný (Dracula z roku 1992) bude sa baviť ešte viac. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Nielsenove filmy od čias Bláznivých striel kvalitou klesajú. Drakuloviny nie sú úplne najväčšia nuda ale pár vtipov tu pôsobi ako vrchol trápneho humoru. Chyba bola aj že sa paroduje jeden film, to nikdy neskonči dobre ( príklad). Videl som to dokopy tri krát a možno niekedy ešte dám šancu na nápravu dojmu, no určite nie tak skoro. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oh my fucking god!!! Nevím jestli tenhle film nenávidět za hanobení Coppolova bezkonkurenčního opusu nebo ho vynášet do nebes za ty slzy smíchu, které ze mě Brooksova šílená parodie dostala. Nielsen parodující Belu Lugosiho každým pohybem či výrazem tváře je neodolatelný, stejně jako Mel Brooks beroucí si na paškál v Coppolově verzi Hopkinsem geniálně zahraného Abrahama Van Helsinga. Až by člověk uvěřil, že stará Moldávština byla opravdu nádherná řeč :) Ale čert to vem, bavil jsem se jako u málokterého filmu, takže čtyři hvězdy a rychle pryč odsud než si to rozmyslím. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Za zvuků čardáše se odehrávající parodie plná vskutku vtipných momentů a narážek na hororové upírské klasiky v čele s vynikajícím mistrem parodie Nielsenem, který moc dobře ví, jak diváka pobavit. Dále pak trochu jiný Van Helsing, který se baví zastrašováním studentů při pitvách, či šílený Draculův pomocník Renfield, který čas od času nepohrdne nějakou tou nohatou havětí ze země. Zkrátka jedna z těch povedenějších parodií, která sice nesahá k vrcholu v rámci svého žánru, ale na ty solidní 3* s klidem stačí. ()

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)

Reklama

Reklama