Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se na této povedené parodii tolika lidem nelíbí. Leslie Nielsen jasně paroduje Belu Lugosiho a že mu to jde znamenitě, už jen ten přízvuk, pohledy. Peter MacNicol je dokonalý, šílený Renfield, navíc podobný Dwightu Fryeovi a Mel Brooks, taktéž skvělý Van Helsing. Je tedy jasné, že je to parodie především na Draculu z roku 1931 a já se u ni výborně bavil. She's Nosferatu! She's Italian? 70% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jste s mojí dcerou zasnouben teprve pátým rokem a máte tu drzost se jí ... dotknout!“ Drákuloviny mě překvapily poměrně věrnou adaptací Stokerova románu. Humorných scén se však nenachází tolik, kolik by parodie mohla mít, což je u komedie trochu problém. Herci jsou však vesměs sympatičtí, hrají dobře i když scénář občas trochu vázne. Celkově však převládá spíše nuda. I Leslie Nielsen mohl mít více prostoru a vtipných situací. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bylo by s podiem, kdyby se nejznámější upírský příběh s nejznámějším románovým/filmovým upírem nedočkal parodického zpracování. Jenže tentokrát si Mel Brooks asi vzal moc velké sousto. Humoru pomálu (skvělé jsou asi jen dvě scény), Leslie Nielsen se snaží seč může, Peter MacNicol velice překvapuje, přesto je to po většinu času dost nuda. Navíc, herci hrajou strašně, vtírá se ale nutkavý pocit, že to je v rámci většího komična schválně. škoda, škoda, mohla to být docela zábava. Jeden z Nielsenových nejslabších filmů. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mel Brooks točil vždy parodie trochu jiné,než ostatní.Nejsou to ty typické třeskuté nářezy(viz.Bláznivé střely,Žhavé výstřely),naštěstí ale ani parodie/trapárny(viz.posledních pár filmečků Leslieho Nielsena).Člověk prostě vždy brzy pozná,.že ten film je z Brooksovi dílny.A buď jeho filmy máte rádi,a nebo jednoduše ne.Mě jsou bohužel tak nějak lhostejné.A tak mi nijak připadá i ten jeho humor-lhostejný.Ušklíbnu se,ale vzápětí zapomenu. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och bože, ten film je vážně strašně vtipný. Místy jsem se prohýbal smíchy. A současně si ve vztahu k filmovému žánru parodie uvědomil 3 věci: 1) správná parodie v ideálním případě překoná originál 2) a usvědčí ho z toho, že je sračka 3) a současně ve vás probudí chuť ho znovu vidět. Přesně toto se povedlo tomuto filmu ve vztahu ke mně. Při sledování jsem si uvědomil, že tato parodie je lepší než originál (na mysli mám verzi z roku 1931, která je po mém soudu vážně příšerná), že geniálně zesměšňuje originál tím, že za něj zodpovídá otázky, které mohl vyvolávat (za všechny třeba budiž uveden fór s uklouznutím po po netopýřím exkrementu), a že ve mně paradoxně probudila chuť vidět znovu originál (který po mém soudu vážně za nic nestojí - znovu opakuji, že mám na mysli verzi z roku 1931, která je podle mě spolehlivě tou verzí, která je zde parodována). Leslie Nielsen je, och bože, tak výborný! Ten chlapík je jako americká verze Přemka Podlahy, kterého si nemůžete nezamilovat. a smějete se, jen ho vidíte, aniž ještě stačil něco udělat - rozený komediální talent! Pokud vás náhodou u původní předlohy napadla stejně znepokojivá myšlenka jako mě - co když je to celé, při té nula celá nula nula nula jedna pravděpodobnosti náhodou proboha pravda - a měli jste kvůli tomu těžké spaní, pak vám díky této báječné komedii zcela jistě spadl kámen ze srdce. Žádní upíři nejsou, je jen Leslie Nielsen, který si z toho všeho dělá prdel. Och bože, zase bude možné v noci klidně spát. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, v níž herec Steven Weber zatlouká postavě Lucy do srdce dřevěný kolík, ho režisér Mel Brooks nevaroval, že na něj vystříkne přes 700 litrů krve, proto je jeho reakce čistě přirozená. (mi-ib)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama