Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

May 

všechny recenze uživatele

Ano, 'přeplněný emocemi' to vystihuje přesně. Západní kinematografie nikdy nemůže natočit tak ladný film, film plný citu, jako je My Sassy Girl, která člověka pohltí od samého začátku a její dvě a čtvrt hodiny jsou jen užaslým proplouváním životem dvou lidí, kteří se, i když se to někdy nezdá, mají nadevšechno rádi. Je pozoruhodné, jak dokáží asiati zahrát na ty nejskrytější touhy diváka a dopřát mu tak neobyčejný pohled na film, který je veskrze úplě obyčejný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako u spoustě zdejších jedinců, byla právě "Má drzá holka" i jedno z mých prvních setkání s jihokorejskou kinematografií a to nemohlo dopadnout lépe. Komedie se snoubí s romantikou velice vkusně a elegantně, příběh vypráví o obyčejných věcech, ale ty působí díky úžasné postavě dívky Ji-hyun naprosto nevšedně. Setkání v metru, "invaze" ve škole, oslava narozenin, konfrontace rodičů - nejen v těchto scénách se pomalinku buduje kouzelný vztah plný nevyřčené lásky. Epilog je pak ryzí filmová katarze a naprosté uspokojení divácké touhy. Je to něžné, povznášející a krásné, přesně tak, jak to v Hollywoodu spatřit nemůžeme. 9/10 ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

No, na to jak to všichni všude zmiňují a jak se pojem "My Sassy Girl" ustálil jako označení toho a toho typu ženské, tak jsem čekala větší pecku. První část pro mě byla naprosto ztrátová, to jsem se vážně nudila a nevědala, jak si na té židli sednout. Druhá část už byla o hodně lepší, obzvláště když si oblékli uniformy ze střední školy a epilog... takových už jsem zažila a i lepších. Myslím, že Korejská produkce má mnohem, mnohem lepší díla. Je to odpočinkový film, od kterého však nesmíte nic očekávat, aby pro vás ten konec byl úchvatným. Ale zase musím uznat, že se mi u toho dobře balily dárky pod stromeček. Takové lepší 3*. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

90 % procent filmu mi teda romantických vůbec nepřišlo, spíše naopak. Dostavil se u mě dosti negativní pocit z chování obou hlavních postav, a to by se asi stát nemělo. Opravdu nevidím nic romantického na neustálém ponižování. Byl jsem skoro rozhodnutý film vypnout a to bych udělal chybu, páč epilog je dost emotivní a celkem odpoví na motivy chování hlavní dívčí postavy, ale opravdu nejsem schopen pochopit toho kluka. No, za ty závěrečné emoce přece jenom leccos odpustím ;-) Většinu filmu hodnotím tak za 20 %, konec je za 100 %. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Klenot. Romantický film bez jediného bozku – tak to už hej. Čakal som niečo poriadne naivné, s prehrávajúcimi hercami a dostal som veselí romanťák akého sa v americkej produkcii nedočkáme ani omylom. I keď ma k zhliadnutiu dokopal trailer na remake je jasné že kúzlo tohto filmu je jedinečné a odporúčam každému absolútne každému bez rozdielu či takéto filmy má rád alebo nemá pretože toto je proste „must see“. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama