Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Sice se nedostavil očekávaný "emocionální nářez", ale film rozhodně nezklamal. Příjemná zábava s pár skvělými vtípky a hezky hřejivým pocitem na konci. Stopro jde o film, který již svým geografickým původem nahrává k netradičnímu zážitku. Přece jen jihokorejské klišé jsou nám vzdálenější, než ty naše, evropské, hollywoodské etc. Nevím sice, jestli by se mi po určité době i ony nezajedly, ale pro tentokrát to prostě skvěle zafungovalo. Shrnuto a podtrženo: V žádném případě bych nechtěl rejpat - tento film je krásný. Jen bych jeho krásu a genialitu příliš nenafukoval. Jinými slovy řečeno: příjemný a normální film. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce trochu pridlhý a občas detsky naivný film, ale zato veľmi úprimný a sympatický. O priateľstve a láske mladých úplne inak, než sme zvyknutí z Hollywoodu či Nemecka. Formálna stránka presná ako švajčiarske hodinky, ale trochu strohá (aspoň v exteriéroch na kopci mohli použiť filter). O formu tu ale nejde. Štyrmi hviezdami hodnotím Director's Cut. Pôvodná verzia by možno dostala plných päť. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč chce být on s ní chápu, je to zjevení z jiného světa. Ale proč chce ona být s takovou nulou? To nemá logiku. Tedy čert vem logiku, to nemá úroveň. Zajímavé je... natrefil jsem na několik korejských věcí z období zlatého boomu komedií, ale podle ohlasů žádné superpecky, a skvěle jsem se bavil... A pak jsem si dal natěšený už druhý vyhypovaný film za sebou, a jsem zklamán... Ale je možné, že se mi to jen přejedlo. Mám ty Korejce docela rád - tam, kde jsou Japonci a Číňani vyvolená rasa povolaná bohem k nadřazenosti a jsou patetičtí, dovedou si ze sebe tito dělat bezuzdnou legraci... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterých si od začátku říkáte "je to super, to bude zážitek". V průběhu a po skončení pak přichází rozčarování..... A pak jsou filmy (jako tenhle), u kterých vám od začátku není moc jasné, co na tom ti před vámi sakra mohli mít ?! Vdyť to až TAK super zase není ..... No a pak přijde konec (Epilog) a ten s vámi "zatočí", jak to ještě žádný jiný romantický film nedokázal...... Tohle je romantická komedie s tak krásným koncem, že se mi v posledních vteřinách filmu zdálo i deset hvězdiček málo :) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o vztahu dvou lidí již dlouho nebyl tak neklasický. Cestu k sobě hledá spíše nesmělý mladík s nezajímavou minulostí, nejasnou představou o budoucnosti a ledabylým přístupem k současnosti a živelná dívka, kterou pronásleduje smutná událost z minulosti, proti čemuž bojuje vydatným užíváním si přítomností a sní o setkání s mužem z budoucnosti. První polovina osciluje někdy mezi groteskou, teenagerskou a bláznivou komedii založenou na nepravděpodobnosti. Druhá polovina trochu „měkne“, tíhne spíše k něžnější romanci, věci se zde již začínají řešit. Epilog potom vše povyšuje daleko nad rámec běžné podívané, po jejímž zhlédnutí budete mít na chvíli pocit, že létat vysoko v oblacích je tak snadné. Svůj názor k tomuto filmu, svůj vztah k němu, jsem během sledování musel několikrát pozměnit. Změť emocí, které ve mně Moje drzá holka vyvolávala a kterým jsem nedokázal příliš dlouho čelit, mě nutí sáhnout po slovním spojení „emocionální tornádo“. Infantilní radost z každého nového originálního nápadu, mírná otrávenost nad neschopností pohnout příběhem o výrazný kus kupředu, nejistota nad následujícím vývinem situace, slzy dojetí… . Je dost neobvyklé naředit romanci slapstickouvou komedii, akčním sci-fi a psychologickým dramatem, ale jak vidno, Jihokorejcům to nedělá problém. Navíc, což je nejlepší, všechny ty zdánlivě nesmyslné a samoúčelné scény dostanou v závěru smysl. Otázkou však zůstává, zda-li by bez nich celý film nefungoval také a lépe. 85% Zajímavé komentáře: Faye, Le_Chuck, Jhershaw, Eddard, Anderas, plagjoklas, Alexis ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)
  • Vojákovi, jenž zajme hlavní hrdiny v zábavním parku, byla v jedné ze scén zaměněna zbraň. (moznazitra)
  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama