Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná romantická komedie, která je ovšem opravdu nevkusně dlouhá. Někdo může říct, že by se tím omezila brilatní vyváženost filmu a podobný blbosti, ale mě přišla například scéna s dezertérem v zábavním parku uplně zbytečná. Jinak se mi to ale líbilo hodně a hlavní představitelé jsou moc sympatičtí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o vztahu dvou lidí již dlouho nebyl tak neklasický. Cestu k sobě hledá spíše nesmělý mladík s nezajímavou minulostí, nejasnou představou o budoucnosti a ledabylým přístupem k současnosti a živelná dívka, kterou pronásleduje smutná událost z minulosti, proti čemuž bojuje vydatným užíváním si přítomností a sní o setkání s mužem z budoucnosti. První polovina osciluje někdy mezi groteskou, teenagerskou a bláznivou komedii založenou na nepravděpodobnosti. Druhá polovina trochu „měkne“, tíhne spíše k něžnější romanci, věci se zde již začínají řešit. Epilog potom vše povyšuje daleko nad rámec běžné podívané, po jejímž zhlédnutí budete mít na chvíli pocit, že létat vysoko v oblacích je tak snadné. Svůj názor k tomuto filmu, svůj vztah k němu, jsem během sledování musel několikrát pozměnit. Změť emocí, které ve mně Moje drzá holka vyvolávala a kterým jsem nedokázal příliš dlouho čelit, mě nutí sáhnout po slovním spojení „emocionální tornádo“. Infantilní radost z každého nového originálního nápadu, mírná otrávenost nad neschopností pohnout příběhem o výrazný kus kupředu, nejistota nad následujícím vývinem situace, slzy dojetí… . Je dost neobvyklé naředit romanci slapstickouvou komedii, akčním sci-fi a psychologickým dramatem, ale jak vidno, Jihokorejcům to nedělá problém. Navíc, což je nejlepší, všechny ty zdánlivě nesmyslné a samoúčelné scény dostanou v závěru smysl. Otázkou však zůstává, zda-li by bez nich celý film nefungoval také a lépe. 85% Zajímavé komentáře: Faye, Le_Chuck, Jhershaw, Eddard, Anderas, plagjoklas, Alexis ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce trochu pridlhý a občas detsky naivný film, ale zato veľmi úprimný a sympatický. O priateľstve a láske mladých úplne inak, než sme zvyknutí z Hollywoodu či Nemecka. Formálna stránka presná ako švajčiarske hodinky, ale trochu strohá (aspoň v exteriéroch na kopci mohli použiť filter). O formu tu ale nejde. Štyrmi hviezdami hodnotím Director's Cut. Pôvodná verzia by možno dostala plných päť. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Láska má různé podoby a tahle patří mezi ty nejhezčí. A můj vztah k tomuto filmu? Láska na první minutu! Asi po hodině a půl jsem si říkala, že i kdyby film za minutu skončil, dávám 5*. Pak ale přišel konec a já mu chci dát 6*. Každou vteřinu krásnější atmosféra. Dokonalé! Navíc překrásná hudba během celého filmu. A...."Chceš zemřít?" ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak toto islo absolutne mimo mna :( Hodinu som trpela tie kvazi vtipne momenty, ktore vsak mne prisli skor trapne, ako humorne, rovnako ako aj nesympaticke postavy. A aj napriek tomu, ze som to pozerala na 3-krat, som to nejako dotiahla do konca, ale s obrovskym sebazaprenim. Cakala som nejaky ten uchvatny zaver, ale neprisiel. Neviem, ci som mala zly den, ale epilog okolo mna preletel bez akehokolvek povsimnutia. Moj druhy korejsky film dopadol nie velmi valne, a lutujem, ze to nezostalo zatial iba pri jednom, a to Moment to Remember. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama