Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Herci opravdu skvělí - Vincent Price je bez debat. Hlavně to, jakým způsobem dokáže vytřeštit oči:-) opilec Peter Lorre a hypnotizér Basil Rathbone rovněž září. První povídka je docela o ničem. Je tam docela hodně podobností s Cormanovým dalším filmem Ligeina hrobka. Druhá povídka Černá kočka je crossoverem stejnojmenné klasiky a další z Poeových povídek - Sud vína Amontilladského. Tento příběh je hodně vtipný a z trojlístku nejlepší. Poslední příběh je také dobrý. Děj všech tří byl docela předvídatelný, ale ten poslední nejméně :-) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Rogerovi Cormanovi přicházím na chuť. Jeho zpracování E.A. Poea je opravdu skvostné. Jáma a kyvadlo či Zánik domu Usherů nemají v jeho zpracování téměř chybu a tyto tři povídky se také povedli. Prostřední The Black Cat je určitě na 5*, skvěle skloubená Poeova předloha s výborným herectvím a vizuálním zpracováním. Asi nejlepší zpracování známé povídky, jaké jsem viděl. Zbývající dvě už jsou trochu slabší, přesto dobré. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Další z klasik Rogera Cormana s Vincentem Pricem v hlavních rolích, na motivy povídek Edgara Allana Poea. Morella .. o matce, která konečně naplní svá slova ze smrtelné postele, a pomstí se své dceři, Lenoře (příznačné to jméno pro Poea..). Vincent Price zde hraje otce/manžela..opět tak dramaticky a teatrálně přehrává, že mu nelze než odolat. :) The Black cat .. naprosto elegantně opilý Peter Lorre, který vyzve na souboj v testování vína Fortunata Luchresiho, opět v podání Vincenta Price. Jeho degustace je naprosto neodolatelná.. The Case of Mr. Valdemar .. Vincent Price v roli muže, který se rozhodl podrobit v okamžiku své smrti hypnóze. Ze všech tří příběhů asi nejnudnější, ale ta atmosféra je zkrátka neodepsatelná. :) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

První povídka byla opravdu pěkně nudná, rozplizlá a nezajímavá, přestože Vincent Price je herec vskutku fascinující a neskutečně zábavný na sledování - vzezření, gesta, mluva. Dávám tak 50%, nebyl to ani horor, ani sranda, prostě takový prd. Druhá povídka taky nebyla horor, ale vtipná byla dost. Dávám 85%, Price+Lorre jsou skvěle fungující dvojka protikladů. Třetí povídka dobrá, hlavně díky Basilu Rathbonovi a jeho démonickému obličeji á la smrťáček. Dávám 70%, 5% za tu hromádku zelenýho slizu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Potrháte se leda smíchy. Hned v úvodu animovaný dům nad vlnami v neckách, umělé pavučiny, super nasvětlený dům a balsamifikovaná mrtvolka paní, co neumřela při porodu. Třikrát Vincent Price a třikrát ubohost, kterou nezachrání ani dabing Petra Štěpánka. Druhá povídka je jak jak Barnabáš trochu přebral (Jiří Bruder) a pak si hrál na pana Rutharda z Kutné Hory (vygooglete si to), třetí povídka je o chlípníkovi, co neváhá využít hypnózy, aby si zatrtkal s budoucí vdovou. Atmosféra nula, rekvizita nula, nápad 20 %. Peter Lorre měl fakt super oči. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Film je také znám pod názvy Edgar Allan Poe's Tales of Terror nebo Poe's Tales of Terror. (Chatterer)
  • Segment Černá kočka je inspirován dvěma Poeovými povídkami - Černou kočkou a Sudem vína Amontilladského. (liquido26)
  • K vytvoření dojmu rozplývajícího se obličeje byla Vincentu Priceovi na obličej vylita rozehřátá směs lepidla, glycerinu, obilného škrobu a maskérské barvy. Směs byla tak horká, že to Price vydržel vždy jen několik vteřin. (liquido26)

Reklama

Reklama