Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pozor, SPOILER! Skvělý film o vášni a snaze vlastnit jiného člověka. A také o tom, jak je pro "nevolníka" těžké ze zajetí se vymanit. Tento film na mě nikdy nepůsobil tolik eroticky, jako depresivně. Ve smyslu stále větší závislosti Kim na Mickeym, do které se potápěla každým krokem. A potom taky tou neskutečnou a odpornou manipulací, kterou na ni Mickey ve filmu vyvíjel. Kdo něco podobného někdy zažil, ví, jak je přitom bezmocný a jak sám sebe začíná nenávidět. Tak jako se Kim nakonec pozvracela sama ze sebe po návštěvě starého malíře. Když Mickey přivede hispánskou prostitutku do hotelu nebo když citově vydírá Kim vyprávěním o svém neutěšeném dětství před jejím odchodem, jak ubohé, ale jakou sílu musí mít člověk, aby odolal. Pro mě 9 ½ týdne bude aktuální vždy a nikdy neztratí své ponuré kouzlo. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nejznámější hollywoodský erotoman Adrian Lyne vykreslil vztah dvou lidí jako sérii originálních erotických her a díky zásadě "méně je někdy více" se mu podařilo dostat do většiny záběrů tolik jiskření a smyslného napětí, že by z toho slabší povahy mohla postihnout srdeční zástava. Na slavnou "ledničkovou" momentku, která dala vzniknout výrazu erotická gastronomie se jednoduše zapomenout nedá. Nemluvě o scéně, ve které Joe Cocker rozbalí svoje "You Can Leave Your Hat On", aby tak pomohl svůdné Kim Basinger v její snaze zbavit se co nejefektněji veškerého šactva. Závěr filmu je sice dost zvláštní a trochu to vypadá, jakoby si s ním režisér moc nevěděl rady, když se namísto očekávaného vyvrcholení film tak nějak rozplyne do ztracena. To ale nic nemění na faktu, že díky několika vpravdě nezapomenutelným scénám už dnes každý ví, co si představit pod souslovím kultovní erotický film. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Johoho!!!! Viděl jsem snad 50x. Mickey Rourke forever!!! Vynikající podívaná!! Příběh, no, takový normál o vztahu dvou lidí, nicméně protnutý zajímavou atmosférou a i vztah je dost podivný. Ale herci, především Mickey (nebýt chlap, tak ho snad sežeru) posouvají snímek o několik tříd výše. Film se dá použít i jako inspirace pro erotické hry pro zlepšení partnerského soužití :-o. Ani nevím, co se mi na tomto filmu tak líbilo, protože v mém okolí nebyl přijat příliš vřele. Nicméně, podle mě má právem nálepku kultovní a bezpochyby stojí za shlédnutí - u žen hlavně kvůli Mickeymu a u chlapů pro inspiraci, jak překvapit ženu a ani Kim není úplně k zahození. Vše dokresluje velice povedená hudba, která patří tam, kam má a podtrhuje atmosféru dané scény. Nebýt Mickeyho, který zde předvedl asi jeden z nejlepších výkonů, tak je to jen průměr. Ale takhle... Scéna s lednicí - tu zná snad každý... Uuuuu, asi to hned skouknu... Howgh! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nestydatá Kim Basinger a nestoudný Mickey Rourke coby průkopníci (in)decentní erotiky, jejichž napružená těla jim režijně koordinuje Adrian Lyne. Než se z těch dvou stali král a královna botoxu, tak svoje vyhlazené tváře vystavily na odiv erotickému dusnu, které disponuje množstvím pěkných kamerových kompozic, ovšem duchapřítomnost výraznější dějové zápletky si víceméně vzala dovolenou, respektive nedostalo se jí vyváženého prostoru. A ač film balancuje na hraně kýčovitosti, tehdejší dekáda má v tomhle ohledu výraznějšího zástupce, jen ta nahota chybí a více se tančí. Počínaje osmou dekádou minulého století se začaly objevovat výrazní erotičtí provokatéři. Nejdříve tělem zažehla Žár těla Kathleen Turner, poté přišla nepřekonatelná učitelka Základních instinktů Sharon Stone, devadesátky pak dorazila služebně nejmladší Demi Moore se svými hromotluckými tvary a Striptýzem, za který se v pokladnách kin divákům moc nechtělo platit. Mickey Rourke ovšem tu decentnost vystihl originálně, když podával Kim pokrmy a ovoce v útulném příbytku, přičemž jí zavázal kukadla. A roztodivný svůdný taneček, doprovázený chraplákem Joe Cockera a jeho hitovkou You Can Leave your Hat on, pak zapříčinil vrchol filmu. Erotických scén má film víc než dost. Dramatické vyhrocení a rozloučení vajíček se spermatem přijde v poslední třetině, kdy Kim už nemůže snášet Mickeyho zápach z úst, je alergická, když po podlaze rozhazuje bankovky a z kalhot vytahuje pásek (raději by přivítala, kdyby z kalhot vytáhl něco tvrdšího), naprostým vrcholem sprostoty z jeho strany je, když si přivede prostitutku, načež Kim definitivně balí podvazky a odchází k Alecu Baldwinovi zadělat na dceru jménem Ireland. Slavný film, slavné role. A ta soft erotika má ostrý náboj i po více jak třech desetiletích. 8/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

9 a 1/2 týdne je takovej ten případ filmu, o kterym jsem sice dopředu tušil, že se mi to asi líbit nebude, ale pořád mi to nějak vrtalo hlavou, že bych se na to možná měl podívat, když je to takovej "kult". Nakonec jsem se na to teda podíval a opravdu nechápu, co je na tom kultovního. Jeden úchyl si najde čubku a pak s ní nějak rádoby-souloží, případně po ní patlá jídlo. Pak už ty sexuelní praktiky jsou pro tu čubku trochu moc, tak se s nim rozejde. Toť vše. A celkově mam pocit, že jak někde hraje hlavní roli Miky Šourek, tak je lepší od toho dát ruce pryč. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)
  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama