Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (282)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 4 a 5 hvězdičkami...jak sami vidíte, zvolil jsem 5. Třetí díl Kostky se stylově vrací k 1. dílu (rozhodně správný krok). Mnohé se zde vysvětluje a taky se tu znovu objevuje agresivní negr (stejně jako v jedničce ;o) ). Krásné pasti, krásné "hebání" => KOSTKA jak má být. Stále se ovšem nedozvídáme, PROČ existuje KOSTKA (pardon, ale vysvětlení, že jde jen o zábavu nepovažuji za vysvětlení...) a PROČ si vybírají PRÁVĚ ti a ti lidi. BTW, aspoň víme, kdo byl (a jaké zaměstnání měl) retarďák v 1. dílu ;o) ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Asi som videl iný film, než ostatní. Cube Zero je totálne neoriginálna - samotné dianie v kocke je úplne okopírované z jednotky, nepridáva nič na samotných záhadách, ani neobjasňuje princíp fungovania kocky a pridanie paralelnej línie je doslova k smiechu. Kdežto v prvý diel sa kľudne mohol odohrávať v súčasnosti, Cube Zero posúva celú mytológiu kocky do sci-fi roviny s implantátmi, kybervojakmi a šialenými jednookými vedcami - a to na atmosfére a stiesňenosti rozhodne pridávať nemôže. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Je to voda!" Ne, nebyla to voda. Báječné entrée s postupným rozkladem bez využití počítačů - prostě krvavý rozpad na cucky. Nic si nepamatující oběti se znovu ocitají v důmyslném vězení, z něhož sice cesta vede, ale skrze rozličné pasti není vůbec jednoduchá. Kostka 0 částečně vysvětluje to, co bylo v prvním filmu tajemstvím, ale vůbec to nevadí, jelikož příběh je dostatečně napínavý. Nechybí samozřejmě neúspěšné pokusy projít překážkou, kdy v jedné cele čeká masožravý virus (Cabin Fever 2002) a v jiné vás to roztrhá na kusy. Eric Wynn, jeden z pracovníků kontrolního centra, je nebezpečně zvědavý, za což je třeba nést následky. Po letech jsem opět spokojen a hodnocení ponechávám. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po priserne Hypercube je treti dil velmi prijemnym prekvapenim. Diky pridani druhe dejove linie je film sviznejsi a neupada do stereotypni nudy predchozich dilu. Vyraznym plusem je odklon od antiseptickeho a pocitacoveho vzhledu kostky a pasti v Hypercube. Umrti jsou rozvrzena do delky celeho filmu a jsou opravdu lahudkova, uz to predtitulkove dava tusit, ze s krvavosti se pujde, v ramci moznosti, na maximum. Hlavni hrdinove jsou dostatecne sympaticti, padouch nadherne slizkej. Hlavni vytka, krom ocekavane neoriginalnosti, smeruje k zelenookym vojakum a jejich superschopnostem. Tenhle prvek si asutori mohli klidne odpustit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po ultranudné a ultrašpatné dvojce konečně zlepšení. Návrat ke starým dobrým masakrálním pastím, žádná počítačová sterilita. Hodně se mi líbila vizuální zašlost celého systému, pohled i z druhé strany (která ale v podstatě zůstává stejnou stranou mince) a rozvedení příběhu trošku mimo kostku je docela příjemný a zajímavý tah. Konec zřejmě ani jiný být nemohl. Povedený a koukatelný díl série. Jen doufám, že to tímhle skončí ať to neskončí jako Saw. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)

Reklama

Reklama