Reklama

Reklama

Šunka, šunka

  • Španělsko Jamón, jamón (více)

Obsahy(1)

Pohledná Sylvia pracuje jako šička spodního prádla v továrně rodičů svého přítele Jose Luise. Má dva mladší sourozence, její otec utekl od rodiny a matka ve snaze uživit sebe i děti pracovala jako striptérka a příležitostná šlapka a nyní provozuje noční bar. Kvůli tomu má Jose Luis problémy s prosazením své dívky u rodičů, především jeho matka nechce kvůli špatné minulosti Sylviiny matky o nevěstě svého syna ani slyšet. Aby pár rozeštvala, najme urostlého prodavače šunky Raula Gonzaleze, který pro její továrnu nafotil reklamní kolekci prádla, aby dívku svedl. Mladý Raul je však až příliš krásný, španělské slunce moc horké a vášně a touhy žen nezkrotitelné. (dopitak)

(více)

Recenze (64)

castor 

všechny recenze uživatele

Milostné pletky dvou rodin, dvou generací a navíc jednoho narcisty jsou poměrně výživné. Jeden z párů směřuje do nerovného sňatku, chudá dívka Silvia (tehdy prakticky neznámá Penélope Cruz) je zamilovaná do syna majitele prosperující továrny na spodní prádlo. Proto má doma problémy s prosazením své dívky zejména u své matky, která si najme gigola, aby dívce popletl hlavu. Jenže se do něj sama zamiluje.. stejně jako Silvia. Barcelonský rodák Luna nabízí melodramatický příběh s typickým španělským temperamentem a nemalými uměleckými ambicemi. Poměrně svěže roztáčí bizarní situace, jenže primitivní zápletka mu výrazně ubírá body. A v postupně se objevujících zádrhelech je docela bezradný.. Nejen díky hereckým začátkům dnes světových stars Penélope Cruz a Javiera Bardema (od letošního roku už manželským párem) minimálně za zhlédnutí nicméně rozhodně stojí!! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

.......Film má všechny rysy filmařova stylu : přináší poněkud bizarní příběh o milostné vášni s důrazem na sexuální vypjatost, s konfrontací postav z různých společenských vrstev, se smyslem pro atmosféru zvoleného prostředí a v neposlední řadě s osobitým černým humorem či ironií. Scénář : Bigas Luna a Cuca Canals. Kamera : José Luis Alcaine. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Španělské snímečky jsou prostě takové. Ačkoli je nutné přiznat si, že milostná vzplanutí na všechny strany jsou přinejmenším nereálná, opravdovost emocionální tomuhle počinu neschází. Děj má správný spád, herecké výkony správné grády a Bardem je v současné chvíli v mých očích skutečně zdatný chlapec. Začínám mít pocit, že mu lehce propadám. Česnek, sex a šunka, já těm chutím neodolala. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

V podstatě z toho vyšlo, že všichni jsou zaprodané kurvy, bez rozdílu pohlaví. Ale nějakým pro mně nezajímavým způsobem. Na rozdíl od nadšených hlasů zde, mně film nebavil. Humorné mi nepřipadalo nic a souložení i kamene s cihlou a neustálé olizování prsních bradavek, mně připomínalo spíše erotické filmy, ala Kožené kalhoty, což asi nemělo být prvořadé, ale stalo se. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

Trochu šouplej film, ze scény kdy Javier rve česnek čuníkovi do zadku se mi dělá zle ještě teď, kdyby ho tam všichni pořád nežrali, a nekonverzovali mezi sebou stylem "Dej mi česnek!" "Jsi na něj připravená?" "Ano!" a pak si dáme jednu česnekovou pusinu (ňami) koukalo by se mi na to o moc líp.. Bez těch česnekových nesmyslotin okolo lehce telenovelská zápletka, každý souloží s každým, jinak celkem zajímavé, vidět začínající Penelope Cruz i Bardema. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení snímku bylo Penélope Cruz pouhých 16 let. (viperblade)
  • Natáčanie filmu začalo v októbri 1991 na viacerých miestach v španielskom autonómnom území Aragónsko a tiež v Barcelone. (MikaelSVK)
  • Slovo "jamón" ve španělštině neznamená jen "šunka", je to také označení pro překrásnou ženu. (viperblade)

Reklama

Reklama