Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Priznávam bez mučenia, že som bol týmto filmíkom veľmi milo prekvapený - hlavne jeho žánrovým zaradením. Jackieho som nikdy nemusel v jeho "akčno-klaunovských" úlohach, preto ma potešil fakt, že New Police Story je poctivý akčný thriller s vypiplaným technickým spracovaním, ktoré nijak nezaostáva od súčasneho Hollywoodu. K tomu si pridajte zaujímavý (a v Chanovej filmografii zďaleka najkomplexnejší a najrozvinutejší) príbeh plný fungujúcich emócií a primerané herecké výkony. Prvá polovica filmu u mňa fungovala bezchybne - rozpad charakteru Jackieho osobnosti ako i to, čo tomu predchádzalo - všetko do seba dokonale zapadalo. Oproti nej ma troška sklamala následne druhá polovica, hlavne rytmika vrcholného akčného finále, kde scenárista začal byť miestami až príliš skratkovitý a dej hnal dopredu rýchlejšie, ako mi bolo milé, čím hutná atmosféra prvej polovici trochu opadla. 90% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná dráma s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vysokopostavenom policajtovi, ktorý pri nevydarenom zásahu proti skupine mimoriadne nebezpečných zločincov príde o všetkých mužov a tak sa psychicky zrúti a prepadne alkoholu. Lenže po roku sa vďaka ľuďom, ktorým na ňom záleží z toho dostane a urobí všetko preto, aby dostal tých, ktorí majú jeho tím na svedomí. So spracovaním som nadmieru spokojný, už od začiatku vidno, že toto bude v rámci Chanovej tvorby pomerne nezvyčajný film, čo ale rozhodne nie je problém, skôr naopak. Po dynamickej úvodnej polhodine plnej akcie, napätia a emócií síce tempo filmu trochu upadne, čo ale vôbec neprekáža, keďže je tu skvelo podaná hlavná postava, ktorá padla z vrcholu prakticky až na dno a navyše sa to už čoskoro pomaly začína zase rozbiehať, film získa slušnú kriminálnu líniu, zaujme postava tajomného mladíka, chválim aj pomerne originálnych záporákov a tak sa je stále na čo pozerať a záverečná dvadsaťminútovka, je opäť správne dynamická. Jedine môžem čiastočne vytknúť, že pár prvkov pôsobí predsa len trochu nedôveryhodne, ako napríklad skupina mladíkov s dokonalým plánom alebo rýchle nachádzanie dôležitých stôp, no to už je to najmenej, hlavne, že v rámci žánru je to skutočne vysoká kvalita. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Je výborne natočená, slušne rozmanitá a aj pomerne nápaditá, síce súboje už na Chanove pomery možno nie sú až tak prepracované, ale stále je to na pomery žánru vysoká úroveň a Jackie Chan je viditeľne vo výbornej forme. No poteší aj niekoľko kvalitných naháňačiek, prestreliek a kaskadérskych kúskov. Najviac sa mi páči úvodná akcia s postupným odstraňovaním policajtov, obzvlášť záverečný boj o ich životy, ale výborný je aj súboj v hračkárstve alebo scéna s autobusom. Keďže tento film je vážnejší, humor tu už nie je takmer žiadny, prakticky len jedna skutočná scéna, útek z policajnej stanice a tá je výborná. Herecké obsadenie je skvelé, Jackie Chan tu poteší nielen v akcii, ale aj herecky, k tomu mnoho výborných vedľajších postáv ako Nicholas Tse, veľmi príjemná Charlie Yeung, Yu Rong-Guang alebo aj Charlene Choi a nesklamú ani záporáci, medzi ktorými zase vyniká Daniel Wu a Andy On. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Benny Chan tento žáner zvláda bez najmenších problémov, sadla mi vizuálna stránka a aj atmosféra, tu nemám čo vytknúť. Po dlhej sérii amerických tuctových zbytočností natočil Jackie Chan nielen zase plnohodnotný akčný film, ako sa patrí, ale rovno aj jeden zo svojich najlepších filmov. Som skutočne veľmi spokojný. 80% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jackie se po mnoha hollywoodských krocích mimo vrátil do rodného města a jako "omluvu" natočil další z filmů ze své nejúspěšnější série. Tentokrát s rutinérem Benny Chanem na režijní stoličce a s nemalým rozpočtem v zádech. Vyšlo mu to? Inu vyšlo, vyšlo... Za prvé si Jackie sebereflexivně uvědomil, že na kousky ze svých lepších let již nemá a tak předvádí výrazně méně "vychytávek" než jsme od něj navyklí. Ovšem o to více jsou působivé a krom toho skoro stejně tak často jako ruce používá i zbraně. Za druhé se odprostil ze škatulky kaskadérského klauna a stejně jako celý snímek hraje i on dramatickou roli. Když je tu humor, tak je jeho nositel někdo jiný, ale je ho zde naštěstí minimum. Film je po technické stránce výborný, má konstantní slušné tempo i dobré nápady, ale jeho velký klad, serióznost, je bohužel i největším záporem. Jackiemu scénář připisuje až přemíru herecky nelehkých a citově vypjatých scén a ač se snaží, tak jako přesvědčivý charakterní herec nepůsobí. U normální "Chanovky" by to nevadilo, ale zde to je místy docela na obtíž. Přesto Chan (Jackie ne Benny) je zpět. A to je to podstatné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mě Jackie Chan opravdu hodně překvapil. To co předvedl (skoro na stará kolena) v tomto filmu za kaskaderské kusy je hodno legendě. Film má nápad a i spád. Na akční sekvence se velmi pěkně kouká a členy skupiny si opravdu znenávidíte tak, že se budete těšit na chvíli až jim psychicky zdevastovaný ale přesto silný Jackie ukáže, kam až jeho síly stačí. Slušný návrat na výsluní hrdiny jež se pomalu řítil do propasti kvůli americké naivitě. Congratulations Jackie!! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jackie už má sice své vrcholné období za sebou, to však neznamená, že by se některé jeho filmy nemohly zařadit mezi vůbec to nejlepší, co kdy natočil. Právě New police story je možná jedním z jeho nejlepších filmů vůbec, a to i přes absenci humoru. Je to film, který má spíš než k Božské relikvii blíže k hongkongským filmům Johna Woo, plných mužů umírajících za pláče svých nejlepších kamarádů (tak nějak mi v hlavě uvízli hlavně Lepší zítřky:). Atrakcí snímku tentokrát není pouze dynamický Jackie, ale i banda teenagerů, věnujících se adrenalinovým sportům - ti se stávají hlavními záporáky, a minimálně scéna, kdy sjíždějí (s Chanem v patách) mrakodrap na kole a kolečkových bruslích, vám zůstane v paměti hodně dlouho. Ještě před filmem jsem se trochu bál, že ti teenageři a jejich adrenalinové záliby skončí podobně, jako třeba v XXX s Dieslem - tedy snahou ukázat to co nejvíc cool, aby to teenageři co nejvíc žrali, a víc nic... V tomto filmu jsou to "cool" teenageři, předvádějí "cool" věci, ale trapně se při tom nepitvoří, a co je hlavní, jsou ohromně charismatičtí - hlavně ten co je v čele bandy... Dovolím si ho přirovnat k záporné postavě z Old boye (ok, tam nebyl nikdo černobílý:) .... až tak na mě zapůsobil (čímž nechci nijak srovnávat tyto naprosto odlišné filmy). Krom napínavého děje se nám předvádí také krásná barevná stylizace kamery, která povyšuje tento Jackieho akční film i na příjemný estetický zážitek. Rozhodně si ho nenechte ujít! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Píseň "September Strom", která ve filmu zazní, nazpíval Jackie Chan. (TomikZlesa)
  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou společností Lions Gate v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Ačkoliv má film v názvu "Police Story", nemá s předhozími filmy nic společného. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama