Reklama

Reklama

Divocí andělé

  • USA The Wild Angels (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek režiséra Rogera Cormana a spoluautora scénáře a střihače Petera Bogdanoviche o motorkářském gangu si svým neotřelým dokumentaristickým stylem získal uznání evropských kritiků. Peter Fonda se zde objevuje jako Heavenly Blues, vůdce divoké skupiny v kůži oděných motorkářů. Když se jeho nejlepší kamarád Loser (Bruce Dern) zraní během pokusu ukrást policejní motocykl, jeho kamarádi z gangu jej ve vážném stavu a pod vlivem léků odvezou z nemocnice, přičemž znásilní černošskou zdravotní sestru a celé místo zdemolují. Blues a jeho přátelé věří, že Losera vytrhli ze zajetí, ten však zanedlouho po útěku umírá. Pohřeb v místním malém kostele se zvrhá v alkoholovou a drogovou orgii. Když však gang musí čelit rozlíceným místním obyvatelům, všichni prchnou a Blues zůstává před zákonem stát zcela osamocen. Další role ztvárnily Nancy Sinatra (dcera slavného zpěváka Franka Sinatry) a tehdy těhotná manželka Bruce Derna Diane Ladd. Snímku dodali autenticitu také skuteční motorkáři z gangu Hells Angels. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My nejsme děti boží. My jsme Pekelní andělé." A chceme svobodu a taky se chceme bavit a taky si chceme užívat života. Tak proti tomu bych za normálních okolností nic neměl. Jenže pokud to všechno znamená znásilňování, mávání nacistickými vlajkami, mlácení farářů či porušování zákona o pohřebnictví, tak to asi nesjíždíme stejnou lajnu. Tito konkrétní motorkáři jsou pro mne zkrátka jen lidským odpadem, ale motorkářské holky v kůži zase vypadají sexy, takže k filmu zaujímám sledovací stanovisko v levém horním rohu tábora za keřem a o morálku se naprosto výjimečně budu starat až po výstřiku. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Roger Corman se v půlce 60. let vykašlal na výborné gothické horory co točil a natočil motorkářský film, spíše drama než krimi. Natočil ho slušně, vypadá to moderněji než na rok 1966, Fonda, Dern i Sinatrová jsou slušní, muzika fajn. A teď záleží, jestli máte rádi motorkáře a mašiny. Já vůbec, proto jsem se moc nebavil, navíc se tu nedá nikomu fandit. Motorkáři jsou vyobrazeni jako tupá, amorální hovada, kterým není svaté naprosto nic - nacistické vlajky, bordel v kostele i na hřbitově, znásilnění vdovy. Víceméně neutrální 2*, fanouškové mašin budou asi hodnotit lépe. PS: Oficiální text distributora který vykecá celý děj až do konce je jako už tolikrát na této databázi na ranu. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľnú nudu a plochosť snímku nezachraňujú ani násilné scény. Samotné vyznenie filmu pôsobí bezducho a amatérsky. Corman sa po fantastických horroroch v druhej polovici päťdesiatych rokov a slávnych horroroch podľa poviedok Edgara Allana Poea z prvej polovici šesťdesiatych rokov pustil do novej etapy svojej tvorby zobrazovať mládež na pokraji zákona ale týmto filmom si moju pozornosť nezískal. ()

SuperKarel 

všechny recenze uživatele

Film o partě kreténů na motorkách, kteří jsou tak nespoutaní, že neuznávají ani hierarchii mezi sebou a své kolegy SPOILER (znásilnění vdovy přímo při obřadu). I přes násilné scény, které nejsou nikterak brutální jsem měl z filmu pocit jako by ho sponzorovala US Army, aby mladým v té době ukázala co jsou motorkáři a podobní svobodomyslní za "hovada". I přes slušný námět se ve filmu nic extra nestalo a škoda, že to vyznělo tak jedoznačně proti motorkářům, kteří jsou vyobrazení bez zábran a jakékoli špetky morálky. Pro mě jednoznačně podprůměr, i když Peter Fonda i Bruce Dern se pro své role hodili skvěle. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky motoorkarsky film od rezisera Rogera Cormana /The Raven, 1963/. . Herecke vykony su sice priemerne az strach a dejova linia je umelo pospajana splet nahodnych udalosti, ale pre cloveka, ktory ma rad motorky, dialnice a dopravne prostriedky je film ako stvoreny. Ja som si film uzival a velmi rad sa k nemu zas a opat vratim. 66 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli problémům s motorkami nabíralo natáčení skluz, což značně iritovalo Rogera Cormana. Režisér tak zřídil druhý štáb, aby sám mohl režírovat hlavní scény a natáčení postupovalo podle plánu. Režisérem druhého štábu se stal Peter Bogdanovich. (Komiks)
  • Podle některých zdrojů film finančně podporoval motorkářský klan Hell´s Angel´s z Kalifornie. (Terva)
  • Hlavní roli v tomto filmu měl ztvárnit George Chakiris, ale když vyšlo najevo, že neumí řídit motorku, Fonda jej nahradil. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama