Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

I zde zhodnotim hvezdami dvemi,i kdyz jsem chtel hodnoceni o jednu hvezdu vylpesit.Od tretiho dilu je vodni akvarium vymeneno za nadherne modre more Baham. Po zjisteni pritomnosti velkeho zraloka v teto lokalite, se vyzkumny tym rozhodne pro vyuziti teto prilezitosti k prozkoumani a blizsimu poznani tohoto obra - jedince.Tyto napady se vsak ukazi byti lychymi.Zaverecne pristani letadla a znovuobjeveni se uz pohresovaneho pilota je ocekavane a citelne.Ne tak uz jednoho clena vyzkumneho tymu,ktery se z celisti zraloka po jeho zniceni dokaze vratit k zivotu zpet, jinymi slovy prezit.Tyto dve okolnosti srazi me hodnoceni o jeden stupen. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že je to o něco málo méně nudné než předchozí díl, ale co do pitomosti zápletky, absence atmosféry a čehokoliv hororového si to nemá vůbec co vyčítat. Jakoby si spiebergovi pokračovatelé vůbec neuvědomovali, v čem tkvělo kouzlo prvního dílu s náznaky hrozby a gumového nebo kresleného žraloka servírovali jak na stříbrném podnose. Tohle nemohlo dopadnout dobře. ()

Reklama

Jino odpad!

všechny recenze uživatele

Dá se klesnout ještě níž než s předchozím dílem??? Tady vidíme že zaručeně ano. Název Čelisti: Odplata to plně vystihuje: Jsou 4 díly, pomyslně to rozdělím na dobré a na špatné díly, před tímhle fuj filmem to bylo 2:1 pro dobré díly, ale teď se žralok mstí a vyrovnává na 2:2 . A já bych to tak i nechal a dál raději pokračování ještě dlouho netočil. Nerad bych hodnotil Čelisti jako špatnou sérii. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí volné pokračování této žraločí série u diváků dopadlo zcela stejně, jako snímek 'Halloween 3' (1982), který byl natočen rok předtím. Změnil se námět a místo konání a diváci to prostě nepřijali. Tvůrci se tedy vrátili k původní myšlence a tím i k postavám. Časový odstup tohoto čtvrtého snímku však udělal své a tak byly v postavách provedené změny. Šéf místní policie Brody je vlivem infarktu po smrti, na policii nastoupil jeho syn a středem všeho dění je tentokrát vdova Allen Brody. A opět se chystá oslava a opět začne útočit bílý žralok. Myšlenkou celého dějství je, že se chce na Brodyho rodině mstít. A tak se vše obrací v rodinné drama, bohužel nemající tendenci ozvláštnit koncepci hrozby, napětí a strachu. Pouze se recykluje původní námět okořeněný pouze jediným nápadem. Scénář je po dějové stránce napsán naprosto bezmyšlenkovitě, z naprosto nudnými dialogy a absencí jakéhokoliv napětí. Zábavnost celého snímku tedy upadá v niveč. Dopadnout to s tímto snímkem tedy nemohlo jinak. Více zbytečné pokračování být už prostě nemohlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, kde si prajete, aby tú trafenú herečku ten gumený žralok konečne zožral. Ešte aj na osemdesiate roky také trápne triky, že zatvárate oči nie zo strachu, ale zo studu z predvedených výkonov. Inak Lorraine Gary bola čírou náhodou vydatá za riaditeľa MCA Inc. and Universal Studios, takže vieme, akými hereckými "kvalitami" sa dostala k role. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)
  • Snímek se umístil na 22. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Mario Van Peebles (Jake) si svou roli napsal sám. (Karlos80)

Reklama

Reklama