Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

sud odpad!

všechny recenze uživatele

Po tragickém třetím díle jsem si řekl, že přesto skusím shlédnout čtyřku. Myslel jsem si samozřejmě že to bude hovadina, ale na druhou stranu jsem si říkal, že to bude i možná o něco lepší, když jsem viděl v titulcích Lorraine Garyovou (která se mi v prvních dvou dílech líbila jako ženská i jako herečka) a Michaela Cainea, kterého mám rád. Opak je pravdou. Je to přinejmenším stejná chujovina jako trojka. Příběh po několikátý omletý, žralok dokonce vydává zvuky (?), Lorraine Garyová buď hodně chlastala, nebo měla spoustu starostí, jinak si její vizáž nedokáži vysvětlit (věk nepočítám), Michael Caine dělá co může, ale nijak filmu nepomůže, protože se pachtí v hustém bahně, které se jmenuje vylízaný scénář a příšerné triky. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Jaws 4 mi přijde o 2 třídy lepší, než předchozí díl... Debilita tvůrců i postav z toho čiší stále. Ale naštěstí se upustilo od pseudo-efektů, které zhanobily celý přechozí díl. Žralok se vrátil do maketové verze, a i když nejde o dokonalost, rozhodně byl na úrovni. Herecky, pokud to tak mohu říct, to bylo podprůměrné, ale ne tak strašné jako u trojky. Příběh? Trapnost nad trapnost. Jestli někdo myslí vážně něco s pomstychtivým žralokem, který putuje půl světa, aby vyvraždil jednu rodinu, měl by se okamžitě zastřelit, protože to není normální! * přidávám za žraloka a dva fakt slušné útoky. Na tu kočku na banánu, to bylo maso! A pak na Jakea (M. V. Peebles) na té přídi. Dobře natočené! Pěkný návrat k původnímu soundtracku. Naopak stál za hovno příběh, herci, jednání té pitomé báby, zabití žraloka, .... Je to hovadina, ale znám mnohem více horších... ()

Reklama

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1988 : VÍŤAZ (1) : Najhoršie vizuálne efekty, NOMINÁCIE(+6) : Najhorší film, Najhorší herec - "žralok Bruce", Najhoršia herečka VR - Lorraine Gary, Najhorší herec VR - Michael Caine, Najhoršia réžia - Joseph Sargent, Najhorší scenár - Michael De Guzman. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že keď čeľuste tri bol riadny prúser, že ani toto pokračovanie vydarené nebude a nemýlil som sa. Okrem toho, že tu hra môj obľúbený herec Michael Caine, tak inač nemá čo ponúknuť. Nielenže celkom kopíruje predošle diely, ale aj triky ci herci sú na smiech aj keď jedna výnimka sa tu nájde, ale jeden herec nespraví nič, keď všetko ostatne je na hovno. Žralok bol fakt hrozne spracovaný, dialógy trhali uši a réžia s niektorými tými divnými strihmi mi prišla už dosť mimo. Trocha nadhodnotím, ale len kvoli Michaelovi, keď sa už rozhodol hrať v takej blbosti. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja ten dom Michaelovi Cainovi doprajem. Film má síce nábeh na ešte väčšiu stupiditu ako tretí diel (a to je čo povedať!), no ostáva len pri zbožných prianiach. Dej o žralokoch cez celý svet prenasledujúcich ženu hlavného hrdinu z prvého filmu je geniálny, ale spracovanie je nudné. No za originalitu (a zjavnú absenciu súdnosti a zdravého rozumu) tvorcov a za úprimnosť Michaela Caina o jeho motivácii hrať v tomto filme si to zaslúži jednu hviezdičku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Snímek se umístil na 22. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Mario Van Peebles (Jake) si svou roli napsal sám. (Karlos80)
  • Murray Hamilton dostal nabídku zopakovat si svou roli starosty městečka, avšak zemřel na rakovinu ještě před začátkem natáčení. (Karlos80)

Reklama

Reklama