Reklama

Reklama

Athénin poklad

  • Česko Útěk na Athénu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Připravte se na souboj síly a důvtipu, jenž se odehrává za druhé světové války v zajateckém táboře na jednom z řeckých ostrovů. Právě tady je uskutečňován Hitlerův plán na ukořistění vzácného pokladu. Váleční zajatci tu pod dohledem rakouského velitele tábora majora Otto Hechta (Roger Moore) ze země vykopávají drahocenné řecké umění. Okupantský plán se však chystá překazit místní vůdce odporu Zeno (Telly Savalas) a jeho žena Eleana (Claudia Cardinale). Zeno se společně se svými muži střetává s Němci, aby zachránil životy odsouzených vězňů a zároveň se snaží zjistit polohu skladu benzínu pro ponorky. Pokud mají Němce porazit, musí také objevit a rozmontovat vysílací zařízení na hoře Athéna, což slibuje doslova výbuchy akce... Ve vedlejších rolích filmu se představují David Niven, Sonny Bono a Elliott Gould. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

jenik71 

všechny recenze uživatele

I když má Roger Moore v uniformě svoje kouzlo, tento film mě příliš neoslovil. Místy je to komedie, místy jsou tu akční části, v některých momentech jsem se dokonce neubránil dojmu, že snad sleduji jednu z méně povedených bondovek. Ale hlavně mi to přišlo nějaké nudné. A nic na tom nezmění ani hvězdné herecké obsazení. Možná bych se na to díval jinak v době, kdy film vznikl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri hviezdy, pretože zámer spojiť dobrodružstvo, vojnu a komédiu nebolo veľmi šťastné. A aj Cardinale tu nebola topka, príliš huňatá mi prišla, veľa vlasov, málo ksichtu. Aj vďaka Rogerovi Moorovi film chytá miestami bondovské maniere. Gradácia deja chýba, celé sa to rozvíja v jednom a tom istom tempe. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

No on by ten film nebyl až tak špatný, i když tyhle prvky akce a nacismu s občasnou dávkou humoru moc nemiluji, ale postava, kterou ztvárnil Elliott Gould mě tam štvala nebetyčně. Podivné souboje. Zvláštní přestřelky. Na to, že tam hraje tolik skvělých herců tak si to samo ze sebe udělalo Bčko. Ty 2h filmu pro mě byly skoro k nepřečkání a vlastně se tam skoro nic nestane. Jen nesourodá parta zajatců a místních udělají vzpouru, aby zničili nějakou benzínku pro ponorky a ukradli nějaké starožitnosti. Němci jsou zde absolutní neschopové a skupinu top potápěčů zlikviduje jeden starožitník a holka s francouzákem. Pak scény v klášteře, to bylo něco mezi Kam Orli nelétají a Commandosem. Claudia Cardinale je prostě klasa. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Válečný film, který jsem několikrát zahlédl v TV, ale až teď jsem ho "konečně" viděl celý. Popravdě moc nevím co si o něm mám myslet - je to parodie nebo drama? Z němců tu totiž udělali totální neschopné pitomce, příběh je dost slabý a nezajimavý, navíc i v zajímavostech pro tento film se dočtete, že hercům se scénář úplně nezdál, ale rádi přijali natáčení v pěkných lokacích Řecka. Druhá půlka filmu nebyla až tak hrozná (díky pár akčních scén) jako ta první, ale i přes docela slušné obsazení to na více jak 4/10 prostě nevidím - pokud chcete kvalitní válečný film ze staré školy, tak máte celou řadu jiných, daleko lepších voleb (Tucet špinavců, Bitva v Ardenach, Kellyho hrdinové, Kam orli nelétají, Most u Remagenu...). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Navzdory určitým pochybnostem o kvalitě scénáře bylo několik členů obsazení stále lákáno objevit se ve filmu kvůli vyhlídce strávit tři měsíce natáčením v malebných částech Řecka. (Marek06)
  • Natáčení probíhalo na ostrově Rhodos. (Lucas87)

Reklama

Reklama