Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Don't fuck with mother nature!" Nestarnúca podmorská variácia na Votrelca (alebo vykrádačka?), s vynikajúcou klaustrofobickou atmosférou, precízne budovaným napätím a silnou béčkovou zostavou. Len tá príšera, čo spočiatku vyzerá ako od Cronenberga, neskôr začne pôsobiť trochu humorne (ku koncu mi dokonca pripomenula votrelcov z Káčera Howarda). Hold, všetkého veľa škodí. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Wow tak to byla jízda !! Film se dá shrnout následovně : děj to má prvního Vetřelce a příšeru alá Věc, ale nebojte tohle není jen tak nějaká vykrádačka slavných filmů, která by jinak neměla co nabídnout. Ono je to totiž na hodně vysoký úrovni. Super herecké obsazení (Weller, Crenna, Stern, Pays atd. ) , na svou dobu hodně dobré masky, atmosféra hustější než u domácí krupicové kaše, interiéry podvodní stanice přímo lákají k tomu, aby za každým rohem číhala příšera a ona tam kolikrát opravdu čeká. Postavy začnou odpadávat jako na běžícím pásu a můžete se jen dohadovat kolik šťastlivců se dožije závěrečných titulků. Lituju, že jsem to neviděl podstatně dřív, ale naštěstí jsem to teď napravil. Kdo neviděl, ať fofrem napraví a jde se bát do hlubin. Hudba je pak pomyslná třešeň na hodně hutném ale skvělém dortu. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

4.5/10 Nemůžu se ubránit pocitu, že to mohlo být mnohem lepší. Režisér Ramba 2 na stoličce, RoboCop Weller, Plukovník Trautman Richard Crenna a mokrej bandita Stern před kamerou, specialní efekty Stana Winstona, hudba Jerryho Goldsmitha - to je přeci parádní sestava a potenciál pro dobrý film. Vetřelec byl ve vesmíru, Věc na arktidě, Leviathan se odehrává pod vodou. Velkou chybou je příliš dlouhý a nudný začátek a když se konečně začalo něco dít, tak film prakticky končil. No když se údajně mrtvej Stern začal pod peřinou hýbat, napětí se dostavilo - s ním i očekávání. Mírné zklamání, fakt to mělo na víc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takmer totožný so svojim o trošku starším bračekom DEEPSTAR SIX. A určite mu to neuberá na mojom celkovom hodnotení. Je profesionálnejšie natočený, ako vyššie spomenutý film a má kopu dobrých momentov. Klasika podvodného sci-fi horroru. Aj napriek tomu sa však viac prikláňam ku DEEPSTAR. P. S. Jerry Goldsmith sa v záverečných titulkoch prekonáva ( podľa mňa jeden z jeho najlepších a najdokonalejších hrdinských motívov ). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina je strašně nudná, nebo aspoň těch prvních 30 minut. Pak se to naštěstí rozjede a je to i celkem napínavé, akorát ve finále už to bylo zbytečně překombinované, SPOILER smrt černocha těsně před koncem mě naštvala, jelikož ze všech postav mě jako jediný dokázal nějak zaujmout KONEC SPOILERU a celkově to na mě působilo poněkud průměrně. Ono je to vlastně propojení několika filmů najednou, to je jasné už jenom z syžetu, ale dívá se na to (kromě první poloviny) celkem dobře, později to začne být napínavé, pár nápadů je zajímavých, ale celkově mi ten film spadá do kategorie "neurazí, nenadchne". Na víc to nemá. 3* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama