Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

oLí 

všechny recenze uživatele

4.5/10 Nemůžu se ubránit pocitu, že to mohlo být mnohem lepší. Režisér Ramba 2 na stoličce, RoboCop Weller, Plukovník Trautman Richard Crenna a mokrej bandita Stern před kamerou, specialní efekty Stana Winstona, hudba Jerryho Goldsmitha - to je přeci parádní sestava a potenciál pro dobrý film. Vetřelec byl ve vesmíru, Věc na arktidě, Leviathan se odehrává pod vodou. Velkou chybou je příliš dlouhý a nudný začátek a když se konečně začalo něco dít, tak film prakticky končil. No když se údajně mrtvej Stern začal pod peřinou hýbat, napětí se dostavilo - s ním i očekávání. Mírné zklamání, fakt to mělo na víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takhle okatý výcuc těch nejlepších sci-fi horrorů (Vetřelec, Věc) by dneska asi těžko zabodoval. Jenže koncem osmdesátých let tomuhle žánru přálo přece jenom víc (Propast, DeepStar 6) a tak vznikla nečekaně zdařilá popcornovka, zábavná a stále svěží i po tolika letech. Dočkáme se úžasného vizuálu jak podmořské stanice, tak nejrůznějších masek, co se před našimi zraky neustále vyvíjejí. Ušetřeni nejsme ani o chamtivou společnost neváhající obětovat nevinnou krev, zrádce ve vlastních řadách a hlavně o příšeru, která nabírá inteligenci po svých hostitelích a dokáže přežít v nejdrsnějších podmínkách. A když nakonec započítáme slušné obsazení, jež kočíroval béčkový veterán Cosmatos (Rambo 2, Cobra), máme tu záležitost nabíhající téměř na kultovní status. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Spočiatku slušne budovaná atmosféra, postavy tiež celkom fajn, herci viac ako solídni. Potom sa obajví Winstonove monštrum (zase len reklamná nálepka, toto by dokázal pozliepať každý) a už je to horšie. Finále sa mení na nahláškované béčko, čo predošlému snaženiu úplne podráža nohy. Vďaka úvodu lepšie ako DEEP STAR 6... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Není to blbý film - ve stísňujících kulisách sledujeme svižnou béčkovou vyvražďovačku se solidně charakterizovaným vetřelcem, která ani vizuálně neuráží a ještě nám do ní hraje velikán Goldsmith. Ale je to přesně jeden z těch filmů, které by nikdy nevznikly nebýt existence jejich filmařských i tematických vzorů, na nichž jsou až příliš závislí. A ruku na srdce, nesahají jim (Vetřelci a Věci) ani po kolena... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh těžební podmořské základny Tri Oceanik, kde jednoho dne najdou vrak ruské lodi Leviathan. Pří průzkumu je z lodi vyzvednuto několik bezpečnostních schránek z osobníma věcma mrtvé posádky. Mezi věcmi je i lahev vodky a ta je hlavním impulsem pro tento příběh. Stane se prostě osudná pro celou posádku. CITÁT - Je to vodka......... Lehká podobnosti z filmy Vetřelec a Věc není na škodu. Naopak smíchání těchto dvou snímků vznikl jeden docela originální a pěkný film. Podobnosti jsou v malém prostoru, chováním vetřelce, poukazování na smlouvy (stejně jako černoch ve Vetřelci) a další věci i z filmu Věc jako třeba zkouška krve. CITÁT - Organizmus neznámého původu. Žádná sranda. Všichni jsme nahraditelní........ Je to napínavé, dobrodružné a ikdyž to hodně opisuje z již uvedených příběhů, je to povedené a koukatelné. Škoda je jen toho konce. Tvůrci se tam snaží dostat víc napětí, ale tím že je triková stránka filmu nízká, to spíš kazí než zlepšují. Myslím, že z klidem dám čtyři hvězdy a na film se později ještě podívám. CITÁT - Teď už se cítím mnohem líp........ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama