Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Casablancu jsem zatím neviděl, ale pochopil jsem, že si z ní Woody Allen vzal jenom to nejlepší. Film samotný je klasický Allen standard, který už na začátku jeho kariéry výborně zvládal dialogy a dělal si s divákem co chtěl. Pět hvězd nedokážu dát za to, že ačkoliv ten konec byl opravdu krásný, mně nic moc neřekl, protože jsem právě Casablancu neviděl, takže pokud si chcete film vážně užít, tak až po samotné Casablance. Jo a abych nezapomněl, Diane Keaton tady byla vážně skvělá. Jak to ten Woody dělá, že se kolem něj pokaždé motaj tak krásný ženský. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Každý je někdy Bogart." Jeden z těch filmů, které jsou vtipné i dojemné zároveň, zasněné a zároveň tak pravdivé... Prostě krásné. Woody Allen předvede několik scén jako vystřižených z grotesky a protože je léto a jeho terapeut odjel někam, kde se prostě nedá vyslídit, začne brát lekce sebevědomí od samotného Humphreyho Bogarta a nechává se okouzlovat Diane Keaton. Finále se samozřejmě nemůže odehrát nikde jinde než na zamlžené ranveji. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Raný Allen se vším všudy, jen to tentokrát režíroval někdo jiný. Seznamování se a navazování vztahů za absurdního srovnávání se Woodyho Allena s Humphreym Bogartem – dobrý nápad, na který se povedlo nabalit spoustu typicky allenovských neurotických dialogů a situací. Komedie, která je opravdu k smíchu. Pokud jste neviděli Casablancu, máte ovšem hendikep. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie Woody Allena, ke které si samozřejmě napsal scénář a ujal se hlavní role, ale režii nechal na H. Rossovi. Allen se pro tenhle typ filmu doslova narodil. Opět geniální dialogy, nezapomenutelné scénky, vtípky a překrásný závěr (citování z Cassablancy). Zkrátka další výborná podívaná od nejslavnějšího neurotika:)....... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Woody tentokrát nestál za kamerou, ale snímek se dá z fleku zařadit mezi Allenovu ranou produkci, kdy navazoval na svoje herecké kreace ve stand-upech. Je to rozjuchané, expresivní herectví, které ještě ani v nejmenším nepřipomíná jeho proslulé intelektuální konverzačky. Na druhou stranu, jeho Allen už má charakteristiku bolestínského, nejistého neurotika, kterého si později Woody vybrousil do dokonalosti. Dá se říct, že si tady Woody vyzkoušel pozici, kterou ve světě proslul Pierre Richard, tedy sympatického nešiky, který bojuje o přízeň druhého pohlaví. Jenže zatímco Richardovi pasovaly obě polohy, tedy komediální i romantická, u Woody Allena funguje pouze ta komická. Zkrátka a dobře, polohu svůdce, který dostane do postele Diane Keaton, mu věřit při nejlepší vůli nemůžete. Leda by do ní napřed nalil láhev alkoholu nebo účinnou drogu. Nemůžu říct, že bych se nebavil, ale nemůžu ani tvrdit, že bych se odvázal nějak moc. Stačí to právě tak na 3 hvězdičky. Stejný nápad nepoměrně úspěšněji rozvinul Woody v Purpurové růži z Káhiry, kterou jsem taky ohodnotil výš. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)
  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)

Reklama

Reklama