Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl Zahraj to znovu, Same pár hodin po zhlédnutí Casablancy, pozorování Allenových reakcí na film mě docela slušně rozesmálo. Bez znalosti zmíněného díla z roku 1942 divák sice nepochopí některé narážky a (skvostné) finále si tolik neužije, ale i tak se řádně pobaví, protože Allan balící je chvílemi opravdu k pokukání (na druhou stranu tam bylo několik odkazů na další Bogartova díla, a to už bohužel nemůžu sloužit). Nechybělo moc (místami trošku nuda mezi jednotlivými hláškami) a byl by to plný počet, každopádně jsem si tuhle pohodovku opravdu užil. "Na co jsi myslel, když jsme to dělali?" - "Na Williho Mayse." - "To vždycky při tom myslíš na baseballového hráče?" - "Mám pak výdrž" - "Aha, nevěděla jsem, proč křičíš skluz." ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se styděl za Woodyho a jeho neobratnost. Trpěl jsem za něj při každém dobývání ženy na rande. On na ně inteligencí, oni na něj nezájmem. To většinu odradí, ale Woody hledá lásku všude kolem sebe. Přitom jí má celou dobu téměř u nosu. Patálie amatéra v namlouvání, kde se mu každá směje, ale on to bere velmi vážně. Chvíli si namlouvá že je troska a za chvíli povstane jako Alfa samec, kterému shoří ego během prvního oslovení neznámé dívky. Neurotik, romantik, hypochondr a blázen. Oproti jiným Woodyho filmůn, jsem k hlavnímu hrdinovi cítil sympatii. Moderní vtipná Casablanca. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V několika hereckých polohách ještě mírně nejistý, ale jinak je to (ač za kamerou stojí někdo jiný) Woody Allen jak vyšitý. Tentokrát vystupuje jako fanatický filmový fanda, jenže jeho pasivní životní styl otráví jeho manželku natolik, až si sbalí kufry. Pomoct z deprese mu má manželský pár, přičemž domluvená rande s nějakou slečnou nezaberou, náklonost k přítelově manželce je naopak stále silnější. Prostě: nebere to osobně, jenom se zabije. Pocta Casablance a dialogy s Diane Keaton moc fajn, její manžel utopený v číslech snad ještě víc. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Takže jsem se koukla na další film Woodyho Allena a i když nejsou jeho filmy u mě úplná špička, vždycky potěší a musím říct, že se mi Woody a jeho tvorba líbí čím dál tím více. Tady je patrná inspirace Casablancou (konečná scéna, počáteční v kině). Myslím, že je to docela fajn nápad, přidat do svého filmu nějaký další, nechat se tím inspirovat či ho dokonce jemně zaparodovat v jednom. To Woody umí. Opět se jedná o vztahy, ty jsou v jeho filmech všude. Drama a komedie v jednom. Film se mi celkově docela líbil, ale na čtyři hvězdy to není. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Veskrze divácký, upřímný a vtipný Allen. Vůbec jeden z mála případů, kdy filmový přepis divadelní hry (se stejným obsazením) zjevně kvalitativně neutrpěl (podobně jako např. u Oskara s Luisem de Funès). Celkově je to tak na 4,5*, ale po delším rozmýšlení nakonec zvyšuji na plný počet. [==] "Zajímavost": Film, který na začátku filmu sleduje Allan (Woody Allen) v kině, je Casablanca (1942). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)

Reklama

Reklama