Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Klasická šablóna o strašidelnom dome, optimalizovaná pre dnešné teenagerske publikum - čo Bay so svojimi Dunami dokáže viac než dobre (ako nám už dokázal v Texase). Spolu s Kľúčom vrchol tohtoročnej žánrovej úrody, preto sa len veľmi ťažko vyhne porovnávaniu... z ktorého obe snímky vyjdu priblížne s rovnakým skóre. Kým Softley sa vydal oldschoolovejšou cestou, stavial na atmosfére a na konci prekvapil slušnou pointou, Douglas je kamarát s ľakačkami, krvou a videoklipovým vizuálnym podaním (ostatne keby nebol, pravdepodobne mu Bay nezatelefonuje), no s blížiacim sa záverom mu mierne dochádza dych. Jeho réžijný debut si najlepšie užijete na Halloweena v plnom kine, obklopení publikom, ktoré je schopné každú ľakačku "oceniť" 5-sekundovým vreskotom a následnou 20-sekundovou diskusiou na tému "Vieš ako som sa zľakol?". U Kľúča by ma to rušilo, u tejto neambicióznej a zábavnej jednohubky ani náhodou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Domy ľuďom neubližujú. Ľudia ubližujú ľuďom.“ Zapáčilo sa mi to, už keď som to videl prvý raz v atmosférickej tme kina na jeseň 2005. Okrem zručnej réžie a očakávane pôsobivej výpravy obrovského starého domu na samote pri jazere, v ktorom sa kedysi dávno odohrala desivá, obludná tragédia, sa snímka môže pýšiť niekoľkými vydarenými scénami (šatník, strecha, exorcista Philip Baker Hall), ľakačkami, ktorých sa prekvapivo zľaknete hoci ich do jednej čakáte a príjemne ma prekvapili „dospelé“ herecké výkony sympatického Ryana Reynoldsa a jeho austrálskej partnerky, Melissy Georgej. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Klasickej priklad soucasne ackove horrorove produkce. Remake, ktery vyhazuje prakticky vse co je na originalu dobreho a strasidelneho a nahrazuje to zbytecnymi triky, nepresvedcivymi herci a lacinymi lekackami. Proste v jedny rade s prumernymi az srackoidnimi kusy jako je novej Dawn of the Dead nebo TCM. Netreba vic dodavat, ruce pryc, ponechat nezkusenym teenagerum. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rámcovaním v úvode a závere pristupuje remake k svojmu originálu rovnako ako Nispelov The Texas Chainsaw masacre k svojmu Hooperovmu predobrazu. Oproti nemu si podľa mňa ale oveľa lepšie vedie v budovaní atmosféry ako aj v ústrednom hereckom podaní Ryana Reynoldsa. Žiaľ škoda, že v celku to už nie je tak konzistentné ako v jednotlivých sekvenciách. Badateľné to je hlavne v poslednej dvadsaťminútovke - je síce najakčnejšia, ale to práve paradoxne filmu najviac ubližuje. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak nějak průměr. Přesně. Nemůžu tam najít nic vyloženě dobrého nebo vyčnívajícího, a na druhou stranu ani nic blbého nebo podprůměrného. Nuda se střídá se zábavností. Chloe je holčička k sežrání... Reynolds umí dělat strašidelné ksichtíky, ale že bych se bál, to ani náhodou. Dvě tři obstojné lekačky. To opravdu musíme čekat zase až do léta 2011, kdy přijde Abrams se svým Super 8? Do té doby se totiž bojím, že horory nemají v dnešní době už absolutně ničím překvapit. Když se podívám pár let zpátky na Monstrum, přijde mi to jako zjevení. 52% a to ještě strhávám za tu stydlivou erotickou scénu. Sorry, ale kozy do (takového) hororu prostě patří. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když otec (Ryan Reynolds) štípe dříví, jeho syn mu podá špalek bez kůry. Ve chvíli, kdy otec špalek rozsekne, kůra na něm je. (topesto)
  • Těsně před začátkem natáčení vyplaval v řece u domu zavražděný rybář. (akisha)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama