Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu ... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po 20ti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovantnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizual, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co se Leigh Whannell probudil ve špinavé umývárně a společně s Dr. Gordonem museli čelit jednomu z nejdokonalejších filmových zabijáků a jeho "Live or die, make your choice" hře. Insidious: Chapter 3 si nevede vůbec špatně a Leigh na režisérské židličce obstál velmi dobře. I tak však tato zatím poslední kapitola originální hororové série nepřináší nic, co bychom už neviděli v předchozích dílech. Klasický formát rozvíjejícího se příběhu nepřekvapí téměř ničím novým, ale lekačky jsou zpracovány výborně. Zjišťuju, že u takových duchařin už prostě nevydržím, co dřív, takže spoustu momentů, kdy člověk ví, že tam prostě něco ze tmy vyskočí, nebo že temná entita číhá na správný okamžik, si prostě "odvážně" zakryju oči ovladačem a čekám, až je po tom:) Jeden šok jsem chvílu rozdýchávala a to ani nemusel útočit žádný duch. Je to scéna, kdy ona si tam prostě tak stojí na té silnici a... kdo viděl, tak ví. Celý příběh hodně táhne Lin Shaye a je až s podivem, že tato úžasná "hororová babča" se dostala do širšího podvědomí až s Insidious. Je výborná. Dokonce Joseph Bishara v tomto díle užívá své mistrovské hudby velmi poskrovnu. Celkově přináší Insidious 3 vydařené pokračování, které této sérii rozhodně nedělá ostudu, ale zároveň přináší recyklaci již viděného. I když... možná se objeví i Darth Maul a ta hnusná, děsivá Baba v černém:) ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V mojich očiach najslabší diel trilógie, pretože zatiaľ čo jednotka ma chytila konečne niečím novým v duchárskom hororovom žánri a dvojka precízne a zaujímavo prepracovaným príbehom, táto trojka už neprináša dokopy nič. Tentokrát to ťahá dolu scenár, ktorý ma veľmi nezaujal. Proste opäť démon (tentokrát s kyslíkovou maskou - síce pekne hnusný, ale na transvestitu v čiernom sa nechytá) sa snaží posadnúť mladú holčinu a stiahnuť ju do svojho pekla. Tam sa prekvapenie očakávať nedá. Ďalší problém - rozuzlenie. Nad tým som len mávol rukou. A je vážne škoda, že tej Diaľavy tu bolo v porovnaní s prvými dvoma časťami jednoznačne najmenej. Lin Shaye kraľuje a tá babizňa mi proste sedí, ďalšie gigantické plus za nadrozmerný počet ľakačiek. Vyskočil som aspoň 10 krát, možno aj viac, takže z tohto hľadiska pecka. Napriek slabinám sa stále jedná o moju najobľúbenejšiu duchársku sériu. Len prvé dve časti mi sadli viac. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci být přehnaně kritický, což i tak zcela jistě z následujícího vyplyne, budu maximálně stručný. Whannelovi jsem plně důvěřoval, no vyšel z toho jako Koloběžka první. V rámci daných možností (vysoká laťka po Wanovi, režijní prvotina) obstává po technické stránce, i když jsem přeci jen očekával vedle nekopromisních jump scares o dost hutnější atmosféru, za to bohužel paradoxně selhává jako scénárista, což je pro mě velkým zklamáním. V tomto smyslu jsem dost překvapený doposavadním červeným hodnocením, protože pokud byl spin off Annabelle označen za film zbytečný, pak ani nevím, jak pojmenovat tento "Počátek", o v tomto smyslu dementním českém názvu ani nemluvě. Holt, značka asi v tomto případě píše písmem řádně potučněným. A abych dokázal, že jsem se (bohužel) v kině i nahlas rozesmál, dovolil jsem si tady střihnout malou parodii na Lin Shaye a The Further. Celkově zhodnotím stejně jako spin off, který byl řemeslně slabší, ale dle mýho měl ve výsledku větší smysl než Insidious 3. Stačilo, je čas jít o dům dál.....a včera bylo pozdě. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že původně jsem z komentářem na tuto žebrotu nechtěl vůbec ztrácet čas, protože to jenom zapadá do laviny sraček která se v žánru horor valí v tomto roce a tak se děje již několik posledních let. I když je pravda, že co se koncentrované trapnosti týče, tak remake Poltergeista a Vzkříšení demence nastavili laťku (ne) kvality opravdu hodně vysoko, tak tohle tomu zdatně sekunduje. Mno můj čas je drahý takže jenom stručně to co se rozpadlo pod rukama už mistrovi Wanovi ve dvojce se tu dojebalo definitivně. Zkrátka další omletej stokrát viděnej duchařskej koncept plnej laciných lekaček. Pokolikátý už??? 15% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu. (Kadas97)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama