Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Díky Jasonovi jsem si zopakovala hodiny tělocviku a nemusela jsem ani vstát z mé pohodlné postele. Pro začátek malá rozcvička s partou přátel v garáži, poté s pár kamarády v čekárně a ordinaci u dětského lékaře. Nesmí chybět hra na honěnou, skoky a předskoky mezi budovami, přemety v přístavu a výmyky opět v garáži (jsou asi v poslední době oblíbenější než tělocvična). No a nová disciplína v gymnastice, která nahradí akrobacii se stuhou za akrobacii s požární hadicí, bude jistě populární. To celé zakončené penaltovým kopem (kam se na něho hrabe Ronaldino :o) Také byl tak laskavý a vynadal Kate, která nepochopila, že se má obléct. Jednoduše řečeno mi Jason přichystal typickou várku akce a scén wtf?, které mě ale absolutně neurazí, páč jsem nic jiného nečekala. A kdopak by se na něj mohl zlobit, když má takové charisma a sexy (drsný) pohled? :o) Wrrr!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kurýra se v abecedě jaksi zapomněla zastavit u béčka a vesele si štrajdá ještě dál. Ovšem výrazně vyšší rozpočet i nadsazenost z něj dělají jednu velkou akční jízdu, která předjede v kvalitě bez výraznějších problémů i jedničku. Jediná škoda je, že hlavní tahoun a hvězda - nezničitelná osmičková Audina s nezkrotným charismatem - zmizí z děje v půlce filmu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Počkajte na recepcii. A napite sa vody.“ Dôvod pre rozpútanie akčnej scény každých 20 minút sa vždy nájde. No čo som bol ochotný odpustiť jednotke, v dvojke ma definitívne prestalo baviť. Ani Komando nezískalo Oscara za scenár, ale Kuriér 2 nemá zaujímavého zlosyna a ani zápletku, ktorá by aspoň symbolický predstierala, že jej ide aj o niečo iné, než iba o akciu. Možno keby celých 87 minút tvorila iba akcia, bol by výsledok lepší. Takto však máme k dispozícii parádnu akčnú scénu a po nej útrpných 20 patetických minút s chlapčekom a jeho milujúcimi rodičmi (toto nemá šancu spasiť ani Matthew Modine z Olovenej vesty) a tradične nemiestny bessonovský humor (šušlavý Afroameričan, Francúz učiaci variť Američanov). Tentokrát ma však, na rozdiel od jednotky, nezaujala ani bombastická akcia. Nechala ma chladným; v lepšom prípade som povedal „fíha“, v horšom som odratúval čas do záverečných titulkov. Veľkým plusom tuctovej snímky z tuctovej Bessonovej produkcie, je (stále resp. znova) Statham cediaci v priemere tri hlášky za minútu v tradícii najnamakanejších akčných borcov 80. rokov. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o Kurýrovi, který by mohl být v klidu Jamesem Bondem (ta nezranitelnost je tu až zarážející :-)) se mi dost líbil. Až do 3/4 filmu jsem si říkal, že tu vykouzlím nějaké 4 hvězdy, ale pak přišla scéna s letadlem a tak mizerné grafické zpracování, že mi to zkazilo celý filmový zážitek. Mimo tohohle kiksu nám ale tento film má relativně co nabídnout. Ať už Jasona, který, pokud nezabředne někam do pochybných filmů, se stane prototypem akční hvězdy těchto let, či Kate Nautu a její spodní prádlo. Ptáte se mě, jestli má smysl podívat se na Kurýra 2? Já říkám, že ano. Ale jen v případě, že vám nevadí některé přehnané akce a místy dost zběsilý střih. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Dal bych jen dvě, ale když já miluji A8 W12, která udělá takovej obrat, aby tu bombu shodil pomocí jeřábu z podvozku, ne fakt to bylo trošku přehnaný to uznávám, taky kamion má trošku větší brzdnou dráhu. (( :: ale jinak příjemná podívaná, jinak nesouhlasím s FAYE, protože Lamborghiny patří pod koncern Audi, jakožto sportovní oblast značky VW. Mimochodem celej vnitřek zmiňovaného Lamba vyrobili Audiňáci. (( :: Takže změna značky je jen reklamní tah, kdy zreklamovali 2 auta za cenu jednoho. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Tyč, kterou Frank (Jason Statham) použije ke zmlácení party chlapů, se v některých scénách ohýbá jako gumová. (Terva)

Reklama

Reklama