Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Shit 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem čekal hodně akce a slaboučkej příběh, to se do puntíku naplnilo. Možná až trošku moc se to naplnilo, protože co se týče toho příběhu, tak byl postavenej na tom jak kurýr zachraňuje díťě a až moc okatě je vidět jak je ten příběh postavnej jen nato aby trochu vyplnil mezeru mezí akcí. Akce sice bylo hodně a docela promakaná, jenže tady to filmaři troch přepískli, přece jen zbavovat se bomby na podvozku stylem vyjet na šikmou ramopu otočit se vzhuru nohama, otřít podvozek o něco, tim se zbavit bomby a zase v klidu přistát na všechny čtyři kola mi přišlo spíš jako vtipná scéna než výborná akce. Jason Staham v roli kurýra je docela dobrej a řeže je tam slušně a má dobrý kmba, ale zase to vypadá trošku moc nerealisticky. Ale nadruhou stranu nemůžu řict že bych se nudil, spíš naopak a i když ta akce bylo trochu mimo realitu, tak se na to docela pěkně dívalo ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pařížská lobotomie z rukou nejslavnějšího francouzského chirurga. Luc Besson by zasloužil půl druhé hodinky na skřipci, přesně tak dlouho jsme trpěli my. Jenže stěžujte si na slabého záporáka, digitální triky a extrémně hloupý scénář, když vám někdo servíruje spoře oděné zdravotní sestřičky, nezničitelné AUDI a Jasona Stathama jako největšího badasse v celém širém vesmíru. To prostě nejde. Dvě a půl hvězdičky za každou scénu, ve které se Jason přes rameno podívá do kamery a zkontroluje spoušť, kterou způsobily jeho končetiny. O dost horší než jednička, ale pořád o dost lepší než spousta jiných dvojek. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

U tohohle nestačí vypnout mozek, u tohohle by bylo nejlepší, kdyby vás stvořili bez mozku. Statham se drží (a fakt to dává), Leterrier se snaží a všichni ostatní soutěžej v trapnosti. Vítězství je nerozhodné, nejtrapnější jsou hlavní záporák a ten malej harant. Hned za nima se umístil francouzskej komisař (postava tak zbytečná až to bolí) a hned po něm zlá holka, která furt něco olizuje a je nejspíš alergická na oblečení, jelikož ho nikdy moc nemá. Když máte náladu na důkladný mozkový klystýr je "Kurýr 2" určitě jasná volba a navíc tam hraje ta kytarová vypalovačka z traileru na "Sin City." ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Počkajte na recepcii. A napite sa vody.“ Dôvod pre rozpútanie akčnej scény každých 20 minút sa vždy nájde. No čo som bol ochotný odpustiť jednotke, v dvojke ma definitívne prestalo baviť. Ani Komando nezískalo Oscara za scenár, ale Kuriér 2 nemá zaujímavého zlosyna a ani zápletku, ktorá by aspoň symbolický predstierala, že jej ide aj o niečo iné, než iba o akciu. Možno keby celých 87 minút tvorila iba akcia, bol by výsledok lepší. Takto však máme k dispozícii parádnu akčnú scénu a po nej útrpných 20 patetických minút s chlapčekom a jeho milujúcimi rodičmi (toto nemá šancu spasiť ani Matthew Modine z Olovenej vesty) a tradične nemiestny bessonovský humor (šušlavý Afroameričan, Francúz učiaci variť Američanov). Tentokrát ma však, na rozdiel od jednotky, nezaujala ani bombastická akcia. Nechala ma chladným; v lepšom prípade som povedal „fíha“, v horšom som odratúval čas do záverečných titulkov. Veľkým plusom tuctovej snímky z tuctovej Bessonovej produkcie, je (stále resp. znova) Statham cediaci v priemere tri hlášky za minútu v tradícii najnamakanejších akčných borcov 80. rokov. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Nemam ani ponatia o com bola jednotka, hoc som ju videl asi dvakrat a iba matne si spominam o com bola dvojka, hoc som ju akurat dopozeral. Mne to tak vyplachlo mozog, az sa divim, ako mozem suvislo:) napisat tych par riadkov...ehhhhhh....no pomohlo mi to zabudnut na chvilku na skolu a videl v akcii jednu z najsexi zaporacok a to sa pocita.... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • První díl nebyl v kinech příliš úspěšný, takže toto pokračování dostalo zelenou až po vynikajících prodejích DVD. (DaViD´82)
  • Vůz, se kterým Frank (Jason Statham) pronásleduje letadlo a poté vybuchne, je italský superspot Lamborghini Murciélago Roadster vyráběný v letech 2004-2006. Vůz vycházel z kupé, byl však 3mm nižší, o 150 kg těžší a maximální rychlost klesla na 320 km/hod. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno