Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

misterz 

všechny recenze uživatele

Môj najstarší antikoncepčný snímok, v tom čase určite jeden z najlepších španielskych hororových filmov. Je výborne natočený, dokumentaristický prístup umožňuje vytvárať výbornú atmosféru, ľahšie precítenie postáv ako i gradáciu napätia. Zároveň i napriek jednoduchému deju hneď vtiahne diváka do príbehu a človek už len čaká čo sa bude diať. Trochu mi tu chýbali ešte nejaké doplňujúce sprievodné informácie ohľadom nákazy ako i samotných detí. Zároveň sa tu Serrador snaží u diváka vzbudiť akúsi morálnu dilemu, či zabiť alebo nezabiť dieťa. Takýto skutok je samozrejme veľmi odporný a u dospelého človeka nepredstaviteľný, ale verte mi, v podobnej situácii ako bola ústredná dvojica by tú zbraň vzal do ruky asi každý z nás, hlavne keď by ste mali brániť život svojej tehotnej manželky a vôbec by ste sa pritom nestarali či má útočník občiansky preukaz alebo nie. Časté iracionálne chovanie sa postáv však snímok ubíja. 65/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Asi nejstarší antikoncepční snímek, jaký jsem měl zatím tu čest zhlédnout. Měl jsem trochu smůlu, že jsem prvně narazil na remake, který já teda na rozdíl od většiny nepovažuju za nějakou ostudu originálu, i když o zbytečnosti by se asi dalo uvažovat, protože jde v podstatě o úplně totožné snímky. Originálu přidávám jednu hvězdu za krapec lepší atmosféru a sérii uvodních dobových záběrů zbídačených děcek, ať už z fašisitických koncetráků, nebo hladomorem a válkama soužené Afriky. Ve výsledku bych asi doporučoval spíše originál s lepší atmosférou, ale pokud máte problém s oldschool lookem, nebál bych se remaku. Hned taky dodávám, že celkově se tohle přeci jen dívá na záda antikoncepční špice viz. sekce v profilu, ale na slušnou dávku znepokojení se můžete těšit tak jako tak. 85% ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že nebyl film cenzurou pouštěn. Zato se divím hercům, že mohou v tak hnusných filmech hrát, hlavně Prunelle Ransome (těhotenství). Ten úvod s konkrétním daty genocidy dětí a pak tento vymyšlený hnus, to mi dává dohromady něco jako tvůrcovu pokálenou vizitku. Nicméně Serrador filmové řemeslo zvládá dobře, za to ty dvě hvězdičky . Ale jinak si myslím, že takovéto filmy nic dobrého nepřinášejí, ba právě naopak. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Spanelsky horror ze sedmdesatych let? Automaticky jsem byl pripraveny na urcitou davku trashovosti, podporenou porci pohupujicich se koz a par litry kecupu. Ale uz prvni minuty filmu, rekapitulujici v dokumentarnich zaberech nejvetsi valecna zverstva dvacatehou stoleti a jejich dopady na deti, me vyvedly z omylu. Who Can Kill a Child je skvely vazny film, vypravejici pribeh manzelskeho paru, ktery misto dovolene na opustenem ostrove patra, proc zde nejsou zadni dospeli a decka se chovaji tak divne... Pribeh prostoupeny dusivou letni atmosferou je sice podporen slusnou davkou gore, ale nastesti nejde o nic rusive kycoviteho, ale jen normalni soucast pribehu. Rozhodne doporucuju. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa vyberie na dovolenku do španielska. Jednou z častí, ktoré chcú navštíviť je ostrov Armazola, kde bol mladý muž pred 11 rokmi na dovolenke. Štyri hodiny vzdialený ostrov od pevniny však už zďaleka nie tým čím bol. Minuloročný remake "Come out and play" kvalitou ďaleko nezaostáva. Jediným rozdielom medzi oboma snímkami je v budovaní atmosféry. Hlavne úvodné titulky boli pre mňa skutočne nepríjemnou záležitosťou - 60%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • I když se děj filmu odehrává na ostrově, městské scény byly natáčeny ve městě Ciruelos v Toledu, které je vzdáleno od moře více než 250 km. (hladass)
  • Holandská turistka mluví po celou dobu do telefonu německy. (Samthron)
  • Některé sekvence filmu jsou poctou filmu Ptáci (1963). Příkladem je scéna s dětmi připravujícími se k útoku na Toma (Lewis Fiander) a Evelyn (Prunella Ransome) nebo závěrečný útěk z ostrova. (hladass)

Reklama

Reklama