Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (165)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně špatný horor s nulovým napětím a přebytkem dementních lidí. Už bylo natočeno hodně hororů o magorských rodinách, které pro potěšení mrzačí lidi ale tento je jeden z nejhorších. Jako horor to nefungovalo ani trochu a to, že je film k smíchu z něj ještě nedělá komedii. Od mistra hororu bych čekal určitě více. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Známa dvojka z Twin Peaks si zopakovala manželstvo vo filme, no a pozrime sa, ako im to ide! Ich domček je plný prekvapení, detičiek s rôznym vkusom, majú zaujímavý vzťah k návštevám a radi vykonávajú generálne upratovanie. Možno je to zlátanina, možno sa Wes Craven potreboval len vyventilovať od tých klasickejších scenárov, no určite potešil značnú časť hororového publika, ktoré mu rado dá palec hore a možno aj nejakú hviezdu naviac. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Film o dětech ale ne zrovna pro ně. Trochu zbytečně natáhlý příběh o chlapci, který se za účelem krádeže dostane do domu rodiny psychopatů a nemůže z něj ven. Film je natočen velmi dobře a dokáže lehce upoutat pozornost a příjemně se sleduje, avšak je to zrovna ten typ, na který nebudu mít jenom tak chut' se podívat znova. Přesto všechno naprosto originální poutavá podívaná. 70% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

O čom, do pekla je táto perverzná a bizarná úchyláreň ? Namiesto toho, aby točil ďalšie diely fenomenálnej NOČNEJ MORY alebo kvalitných filmov typu HAD A DÚHA, nevie Craven odolať svojmu vskutku špecifickému ( = )zvrátenému ) zmyslu pre humor a vracia sa aj v pokročilejšej fáze svojej kariéry k témam, a hlavne ich stvárneniam, ktoré sú nezabudnuteľné, hoci sa za to človek skoro hanbí. Sú totiž provokujúce, iritujúce, debilné, bizarné, nemožné, nehorázne... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ľudia pod schodami síce nepatria medzi najlepšie dielka Wesa Cravena, čo však neznamená, že by nemali čím zaujať a pobaviť. Samozrejme ide tu o nejaký ten sociálny komentár, môžete si dosadiť za oných ľudí pod schodmi trebárs etnické menšiny, ale možno aj samých seba, ako otrokov systému, ktorých vedú tí niekde nad vami, nad suterénom. Tiež sa občas cítite ako živé mŕtvoly? Plus rodinné násilie, únosy, atp. Čo sa týka zábavnosti, tak ide skôr o slušný priemer, žiadna scéna mi nijak zvlášť neutkvela v pamäti, ale má to celé slušné tempo, švih a tú správnu béčkovú atmosféru. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Přestože postava Alice měla 12 let, herečce AJ Langer bylo v době natáčení 17. (Chatterer)
  • Inspirací k natočení filmu byl pro Wese Cravena skutečný příběh ve zprávách o rodičích, kteří své děti drželi v domě a neumožňovali jim kontakt s vnějším světem. (Chatterer)
  • O roli týraného sklepního dítěte přezdívaného "Špaček" se ucházela Hilary Swank. (Alfréda)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama