Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (165)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na jméno režiséra tohoto filmu se možná někomu podlomí kolena, ale mně ne. Je to klasický béčkový horor, který nemůže ničím překvapit. Craven nám servíruje perverzního taťku s mamkou, kteří jsou navíc sourozenci, aby to bylo ještě nechutnější. Je pravda, že z obu se mi zvedal kufr. Lidé pod schody jsou k smíchu. Ještě víc k smíchu je důvod, proč tam jsou. Nejlepší byly scény s rotvajlerem. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Až moc sebaparodický počin, ktorý sa chce tváriť štýlovo. Je však vidno, že je tento dojem priezračne prvoplánový a tým pádom v mnohých veciach diváka len irituje. The People Under the Stairs je slabota o šialenej rodinke, ktorá si svoju "bezhraničnú lásku" kompenzuje nedobrovoľnou adopciou detičiek, ktoré sú následne vychovávané tvrdou rukou. No čo s nimi keď neposlúchajú, odrezať uši, jazyk a celkovo ich pretvoriť na zombiekov, tak sa na nich musí. Tieto deťúrence neboli v úchylnosti a terore moc aktívne a ani na obrazovke sa moc nepretŕčali, čo je škoda. Wes tento krát splácal všemožné prvky hororu do jedného nelogického, miestami nudného a úsmevného kabaretu. Zdalo sa, že film to u mňa vytiahne ledva na tie 3*, ale ten happy záver dojem znova zrazil. Asi najsympatickejšia postava filmu je Alice, ktorá ma asi ako jediná nenaštvala. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lide pod schody je zanrovo zaradeny ako horor komedia film. A treba povedat, ze toto spojenie priam nenavidim, pricom jedine svetle vynimky su filmy Navrat Ozivlych Mrtvol z 1985 a este Braindead od Petera Jacksona. Wes Craven sice vie, ako vystrasit divaka a Lide pod schody ma aj par drsnych scen, celkovo ho vsak pochovava par vsunutych komedialnych momentov. A tie v horore posobia rusivo. 52 % ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Craven nebere zřetel na svého hlavního dětského hrdinu a docela bez servítek ho posílá do domu plného krve, mučení, běsnícího psíka, unesených dětí a dalších milých zvráceností. Aby se neřeklo, tak přes několik krutých až velmi krutých událostí film pojímá s dávkou nadhledu a žádnou situaci nezapomene náležitě ohláškovat. Za největší plus shledávám psího anti-hrdinu, jehož výkon a některé kousky do teď úplně nechápu :-). Bravo. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

No teda... tak toto je skutečně solidní záležitost. Cravenova tvorba mě nikdy moc nenadchla, ale toto jeho autorské dílko mě maximálně pobavilo. Zejména ta část filmu, ve které pomalu začínáte chytat, co se děje a oba "rodiče" se představují v plné síle, je v kombinaci se svérazným humorem pozoruhodná ( s páskou přes oko by to mamči slušelo víc, škoda ). Milé zvrhlé překvapení. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Craven si pro roli rodičů vybral Wendy Robie a Everetta McGilla, když je uviděl hrát manželský pár v seriálu Twin Peaks. (Chatterer)
  • Původním autorem hudby byl Graeme Revell, ale jeho hudba byla zamítnuta (ačkoli u závěrečných titulků byl uveden jako autor doplňkové hudby). (ČSFD)
  • Film vydělal zpět svůj rozpočet 6 milionů amerických dolarů během několika dní po uvedení do kin. (ČSFD)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama