Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (370)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojky to někdy mají s diváckou přízní nespravedlivě ztížené. Třeba Scream 2. V čem byl horší než jednička? Stejný režisér, stejný scénárista, stejní herci (tedy ti, co přežili), stejná porce zábavy, vtipu, nadsázky a vypečených dějových kotrmelců. Druhý díl Screamu byl evidentně plánovaný od začátku (postava Cottona) a jel svižně ve starých osvědčených kolejích. Nevím tedy, proč ho neohodnotit stejně jako díl první. Oddechový film podle mého gusta a s kupou sympatických herců - David Arquette byl k sežrání, Courteney Cox umí mrchy navýsost dobře, legračně šílení Laurie Metcalf a Timothy Olyphant (jehož krátké obživnutí mě hodně pobavilo), standardně dobří Campbell i Schreiber, nějaké ty hezké holky v minirolích (Gayheart, Gellar), "vtipná" role pro Tori Spelling (narážka na jednu větu v jedničce) a navíc v rámci rasové vyváženosti hafo negroameričanů (a na Asiaty se zase vykašlali)... Jen ta bájná Trója nestála "na kopcích Sparty", jak se nám snaží namluvit chorus v divadelní hře. Ale to je jen detail, z mé strany jinak naprostá spokojenost. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Už ne tak pečlivě vysoustružené jako geniální první díl, ale přesto jde o velmi dobrý počin. Popkulturních narážek je tu sice méně, než by si člověk přál, ale Craven s Williamsonem tentokrát více zapracovali (jak se na pravidla sequelů sluší a patří) na vraždách a hororové atmosféře. Grandiózní finále v divadle je ovšem masterpiece. Na pointu ve stylu Pátku třináctého nemá ani M. Night Shyamalan. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Vreskote 2 som bol v kine v dobe, keď som ešte nevidel Vreskot 1. Vôbec to neprekážalo, tento krvavý horor funguje aj samostatne. Prekvapil ma svojou brutalitou, krásou mladých herečiek a tým, čím ma neskôr oslovila aj prvá časť, totiž pocitom, že sa pozerám na diel Beverly Hills, kde našich hrdinov začne vraždiť nejaký psychopat. Takže okrem strachu vo mne Vreskot 2 vyvolal aj pocit masochistického zadosťučinenia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u jedničky zjišťuji, že jsou návraty po letech velmi příjemné a při srovnání se současnými slashery si jeden povzdechne, kde že loňské sněhy jsou. A právě s odstupem dlouhých let začínám tyhle kousky doceňovat ještě více. Občas se sice najdou hluchá místa, takové to pindání a plkání postav o nesmrtelnosti chrousta, leč vše je vyváženo několika povedenými scénkami. Již otvírák v kině navnadí, dále překvápko v parku, nahrávací studio a skvělé finále s opět jasným odkazem na Pátek 13. Ostatně odkazy se to zde jenom hemží, a to zrovna nemám na mysli jen Top Gun, ale třeba horor běžící v televizi, anžto Nosferatu je zkrátka klasika všech klasik. Nick Cave, Foo Fighters, Eels, Sugar Ray... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Herecky hodně nabité pokračování nesoucí se v duchu prvního dílu. Atmosféra je o trochu hutnější, postavy se už nechovají tak dementně. Vtipné dialogy však zůstaly a film si tentokrát dělá srandu nejen z hororů, ale z filmů obecně - důraz je kladen především na sequely. Opět ta typická 90.ková atmosféra a kotel tehdy ne ještě tolik známých, dnes již slavných hereckých hvězd. Jen ten horor prostě chybí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Když vrah ujíždí s policistou na kapotě, tak auto odře o zaparkovaný vůz. V dalším záběru je ale auto nepoškozené. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama