Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Mláďata jsou kvalitní a originální horor s velmi znepokojivým námětem, přesně ve stylu kanadského mistra ujeťáren. Asi mi tam trochu chybělo víc přímo těch Cronenbergových trademarků - jeho proslulých gore transformací i přesto že je tam jedna opravdu ultimátní. Na druhou stranu mě hodně bavil samotný příběh, dialogy a výkony herců, jelikož příběh je odhalován velice postupně a ani v jedné části filmu jsem nevěděl co přijde, respektive co za tím vším doopravdy je. Jasným příkladem je třeba vývoj a chování postavy Olivera Reeda - to považuju za velké plus. Opět se mi tedy potvrdilo že Cronenberg dokáže točit skutečně kvalitní horory, které nestavějí pouze na násilných scénách, ale u kterých existuje i určitý intelektuální přesah. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez pupku, bez genitálií, bez vychování aneb vraždící Krytináři v zimních kombinézách v akci! Úchylný gynekolog ze země javorového listu zase řádí. Tělesné deformace, bizarnost, psychologický nátlak, autorovo vyřizování si účtů s ex-manželkou, tradičně vysoká technická úroveň, ale chybí tomu tah na branku reálné hrozby a naopak přebývají řeči, v kterých se Cronenberg zbytečně zamotává jak líná moucha v pavučině. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je Javier Bardem výrazově podobný na Olivera Reeda - nutno podotknout, že ten je v Mláďatech každým gestem uhrančivě démonický. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som vyberal vybrat tie najpochmurnejsie, najmrazivesie a najdesivejsie horory, The Brood by ma napadol medzi prvymi. Ani na chvilu nepolavujuca neprijemna atmosfera, napatie, na divakovu psychiku tvrdo utociace sceny, a drvive finale. Cronenbergova zvrhla fantazia prevedena do filmoveho utvaru fantastickym sposobom. Netradicne situacie dali obrovsky priestor hereckemu prejavu a herci to aj naplno zurocili. Hned prva terapia s doktorom Raglanom bude pre vas skvelym prikladom. Exkurzia do miest, kde ma ludsky hnev hmotnu podobu. (9/10) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně spíše zklamání. Ten film vypadá na fotkách mnohem strašidelněji, než když ho člověk sleduje - vlastně jsem se u něj hodně nudil a zajímavé mi to přišlo až v poslední třetině (někdy po 60. minutě stopáže), kdy vraždící dětičky výrazněji vstoupí do děje a konečně se začne něco dít. Nepřišlo mi to ani moc jako horor, spíš prostě jako typický Cronenberg (už tehdy), a jeho filmy jsem nikdy moc nemusel (vyjma geniální Mouchy), takže mě nějak víc neoslovil ani tento. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Cronenberg má velice zvláštní smysl pro ztvárnění obludných monster. A nejen jich. Zvráceností tu bylo opravdu v hojné míře. Velmi povedený psychologicky laděný horor, dost mě (na tehdejší dobu) překvapila jeho brutalita, ale to tak nějak vždy, kde vrazi jsou malé "děti", ačkoli obludné. Závěrečná scéna s lůnem matky byla opravdu nechutná, 70%. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)
  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama