Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o špatnou romantiku, ale nedokázala mě zkrátka nějak zvlášť přikovat do sedačky, nevyvolala ve mně něco hlubšího, takže musím zůstat u průměrného hodnocení, jímž chválím zejména herecké výkony, ale také námět. Pouze u scény, kdy Hugh Grant zaslechne mluvit Annu o románku s ním a posléze si se zdrcujícím výrazem sundá sluchátka z uší a opustí parčík, ve mně vyvolal něco intenzivnějšího. Přesto bych však byl nerad, kdyby čtenář tohoto komentáře nabyl dojmu, že se mi film nelíbil. Líbil, ale nebylo to na více než 3*. :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bude nejlepší, když o tomhle nikomu neřeknete.“ – „Dobře. Jo. Nikomu. Občas jenom sám sobě, ale nebojte. Nebudu tomu věřit.“ A zazvonil konec a pohádky byl konec. A právě za už příliš přeslazený závěr společně s Williamovými přáteli (v čele pošuk Spike) strhávám jednu hvězdu. S menším úbytkem humoru, způsobeným pumpováním větších dávek romantiky, jsem neměl žádný problém (snad až na závěrečnou tiskovku, ta už drhla), ostatně tak to funguje u většiny žánrových počinů. Ale stejně je to trochu škoda, když člověk vezme v potaz fakt, že dlouhou dobu se tu střídalo na poměry romantického filmu nezvykle hodně podařených hlášek a vůbec vtipných situací. Každopádně Hughův plachý William je naprostý sympaťák, Juliina hvězdná Anna zas odzbrojuje okouzlujícím úsměvem a chemie mezi nimi rozhodně je. Nesmím také opomenout výborný soundtrack a v epizodních roličkách Emily Mortimer (velmi půvabnou) a Dylana Morana (prostě svého, navíc nevím, jestli to byl úmysl, ale ta předzvěst knihkupectví Black Books mě pobavila sama o sobě). Silné 4* (a možná hodnocení ještě časem zvýším, tedy až si zvyknu/smířím se s oním koncem). „Nezapomeňte, že slečna Scottová také ráda mluví o svém dalším projektu, který se bude točit někdy v létě.“ – „Ach, ano, skvělé, skvělé. Budou tam nějací koně? Případně psi. Víte, naše čtenáře fascinuje oboje. - Bude se to odehrávat v ponorce.“ – „Aha. To je smůla.“ ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já úplně zapomněl, že Julia byla kdysi fakt kočka. Jasně, tohle je od A do Z čítankově otrocky zfilmovaná pohádka, ale ruku na srdce, není pěkný ji prožít alespoň na plátně? A pak zase šup do normálního života, v němž jsou celebrity taky jenom blbý lidi a pod tunou make-upu se ukrývají příšerky, jako jsme my všichni. A Dylan Moran si ukradl knížku, aby nakonec založil vlastní Black Books, tak mu ta knížka v gatích učarovala! Milý surreální film, nic víc. Řekněte mi, prosím vás: Rhys Ifans byl střízlivej, když to točil? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrý deň, som z redakcie časopisu Kôň a pes. Našich čitateľov by zaujímalo, či ste vo svojom najnovšom filme nechceli mať viacej koní.“ – „To ťažko, odohráva sa vo vesmíre.“ – „Aha... Ale vo svojom ďalšom filme budete na koni cválať vy, alebo dablér?“ – „Ten sa bude odohrávať v ponorke.“ – "Hm. A stotožnili ste sa so svojou postavou?" - "Nie." - "Nie?" - "Nie." - "Prečo nie?" - "Hrám ľudožravého robota." - „Ďakujem za odpovede.“ Nothing Hill je romantická komédia pre tých, ktorí romantické komédie nepozerajú. Fajnová anglická atmosféra, sympatický kruh hrdinových priateľov (+ pošuk Rhys Ifans), scény na zasmiatie aj dojatie a ústredný párik v zložení prekvapivo sympatická Julia Roberts (ktorú som nikdy veľmi nemusel) a rozkošný Hugh Grant. 4* sú možno trochu veľa, ale pripadá mi to tak poctivo urobené po takmer všetkých stránkach, že nemám srdce dať menej. A treba dodať, že štvrtú hviezdu si to zaslúži minimálne za absolútne famóznu štvrť, v ktorej sa dej odohráva. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tak dějově nadupané ani tak širokospektrální, pokud jde o různé podoby neopětované i opětované lásky, jako Láska nebeská to úplně není. A tak vyzrálé jako třeba Na Hromnice o den více taky ne. Pro jednou příjemné, zvláště díky pekelné postavě ztvárněné Rhysem Ifansem, ale víckrát bych to asi vidět nemusela. *~ ()

Galerie (65)

Zajímavosti (39)

  • Ve scéně, kdy William (Hugh Grant) prochází čtyřmi ročními obdobími, zní píseň „Ain't No Sunshine“ od Billa Witherse z roku 1971. Withers byl inspirován k napsání písně filmem Days of Wine and Roses z roku 1962. V souvislosti s postavami vysvětlil: „Oba byli alkoholici, kteří byli střídavě slabí a silní. Je to jako vracet se pro vteřiny k jedu na krysy. Někdy vám chybí věci, které vám nijak zvlášť neprospěly. Je to prostě něco, co mě napadlo při sledování toho filmu, a pravděpodobně i něco dalšího, co se v mém životě stalo a co si neuvědomuji.“ (sator)
  • Notting Hill je oblast v západní části Londýna v obvodu Kensington a Chelsea, severozápadně od Kensingtonských zahrad. Obytná oblast s domky a zahrádkami z viktoriánské doby před rokem 1900 byla dlouho zanedbaná, po roce 1980 však přišla do módy a dnes patří mezi dobré adresy. Svým románem „Napoleon z Notting Hillu“ ji proslavil G. K. Chesterton. (sator)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama