Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia, ktorá je naozaj romantická a naozaj vtipná vždy poteší. Tu sa navyše stretávame so sympatickými hlavnými i vedľajšími postavami. Od začiatku je film založený na dialógoch, ktoré naozaj fungujú práve vďaka chytrému humoru a zastavia sa až v poslednej tretine, kde možno badať aj nejaké to klišé (Hugh Grant si myslí, že je pre Juliu Roberts nikto, kvôli nedorozumeniu- vypočutému rozhovoru), no celkový dojem nakoniec zachraňuje zbesilý záver. Aj keď tá konferencia...70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ještě před dvěma lety by mě to ani ve snu nenapadlo, ale podobné romantické komedie se pro mě stávají tou nejvyhledávanější a nejjistější zárukou skvělé zábavy. Nejdříve Láska nebeská, potom Jak na věc a teď i Notting Hill- to všechno jsou naprosto precizně a s láskou napsané příběhy, které obrací obvyklá klišé ve svůj prospěch a dokáží diváka i na dvě hodiny dokonale okouzlit. Asi není náhoda, že ve všech zmíněných filmech hrál Hugh Grant, který určitě patří k těm nejsympatičtějším britským hercům současnosti, ani že dva z nich má na svědomí vynikající scénárista Richard Curtis, jehož inteligentní humor prostě nemá ve filmové branži obdoby. Tady je ještě podpořila rovněž dokonalá Julia Roberts a několik dalších členů Grantovy povedené rodinky, kteří k výsledné kvalitě téhle romantické podívané přispívají také nemalým podílem. Formálně se sice jedná o nejslabší film z uvedené trojice (proto pouze 4*), ale sakra, já mám tyhle slaďáky docela rád.. :)) ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

90%.....SURREÁLNÁ, ALE MILÁ...Richard Curtis je zlatonosný Amorek stříbrného plátna. Spojí kohokoli s kýmkoli. Kuchtičku s premiérem, mezinárodní právníka s potřeštěnou novinářkou a... filmovou hvězdu s londýnským knihkupcem. Notting Hill napsal jako univerzální romantickou komedii pro všechny věkové,váhové a sociální kategorie...a přidal spoustu okouzlující britského šarmu, břitkých hlášek a jemných vtípků. Hugh Grant je jako ryba ve vodě coby mrkající stydlín, Julii Roberts stačí roztáhnout pusu od ucha k uchu a ironizovat samu sebe, Londýn osázený půvabnými figurkami rámuje tuhle nepravděpodobnou romanci šprýmovným espritem, ale strůjcem atmosféry je skvostný písničkový sountrack a čtvrť jménem Notting Hill. Když jsem jím naposled procházela, cítila jsem, že to kouzlo, které nutí přeskakovat ploty do cizích zahrad, dosud nevyvanulo. U scény z tiskové konference vždy roním slzy jak krokodýl nilský. Raději tedy neprozradím, kolikrát jsem NH viděla, a budu držet minutu ticha za ubohé mrkvičky, které byly zavražděny:) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V dobách největší slávy mě tohle minulo, nicméně o Notting Hillu a o příběhu jsem dobře věděl. Po letech musím bohužel přiznat, že se o kdovíjak zázračný úkaz nejedná, přestože první minuty dávají velkou naději. Můj vztah k Julii se poměrně vylepšuje a moje dřívější alergie na ni, je pryč. Spíše jsem čekal více od Granta. Tenhle styl romantika mě k němu moc nesedí, raději ho vidím jako toho zlého z Bridget. V menší roličce na začátku jsem postřehl Dylana Morana, na tom člověku bych to celé postavil a ještě bych přihodil víc minut Ifansovi. To by pak byla panečku pecka :) 60% PS: Druhou projekcí přisuzuji filmu nezpochybnitelnou romantickou kvalitu. Ano, vedle Pretty Woman je tohle další krásná hollywoodská pohádka. 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V škole som nikdy veľmi neobľuboval chémiu a dvojica Julia Roberts - Hugh Grant mi vlastne splnila želanie. Oni sú úplne bez chémie. S inou dvojicou by to dopadlo oveľa lepšie, ale títo dvaja protežovanci, najmä slizúň Grant kazia romantickú náladu. Najlepšou z filmu sa tak stala pesnička Ronana Keatinga - You say it best when you say nothing at all. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Představitel Williama Thackera (Hugh Grant) v rozhovoru pro GQ prozradil, že režisér Richard Curtis se při psaní scénáře nechal inspirovat skutečným příběhem svého známého z Notting Hillu, který měl romantický vztah s jistou celosvětově známou osobou. Herec neupřesnil, o jakou celebritu šlo. (fifox)
  • Tiskovka v hotelu Ritz se koná v souvislosti s posledním filmem Anny (Julia Roberts), jehož plakáty lze zahlédnout. Jedná se o fiktivní scifi snímek „Helix“. (sator)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama