Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (307)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Precizně gradující děj, zanechávající i odhalující tajemství nevšedních schopností neobyčejného pacienta, nabízí toho opravdu mnoho zajímavého, včetně uzemňujících podnětů k zamýšlení zacházejících až do zneklidňujících morálních dilemat (v souvislosti s posledním zasáhem) či nenásilného propojení žánrového filmu s politickým tématem. Dlouhou dobu jsem měl za to, že udělím silné 4 hvězdičky, ale po skončení mě vážně nenapadá nic, co bych vytkl, spíše musím jen chválit... i na vizuálně působivé záblesky dojde (zvláště bych vyzdvihl ten nájezd v studeném tunelu), herecké výkony zúčastněných pomáhají držet film ve vysoce kvalitních vodách a závěr pouze završil silný účinek. Takhle skvěle promyšlených a natočených mysteriózních sci-fi thrillerů jsem mnoho neviděl, tenhle byl po všech stránkách povedený a společně s Dotekem medúzy za mě snad i nejlepší z této specifické kategorie, co jsem viděl. Velmi dobře ztrávitelný, uhlazený snímek Davida Cronenberga, který mi sedl. [90%] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opět další zfilmovaný román Stephena Kinga, co si o tom už člověk má myslet. Především by si měl připravit kapesníčky vedle křesla a za druhé hlavně pevné nervy, protože tohle je zase příběh nabytý emocemi na plno. Christopher Walken jako mlaďas byl velký frajer, ale tohoto filmu se zhostil příjemně, i když velkou část na tom má i samotný režisér. Příběh jako takový je zajímavý, co jiného také od autora románu čekat, jen už mi bylo uplně jasný, jak to všecko dopadne, protože když se chystám na Kingův příběh, většinou vím, co mě během toho bude čekat. Viz Zelená míle, Mlha, Vykoupení z věsnice Shawshank, a tak dále. Mrtvá zóna má ale v sobě takové určité pouto, které filmy současnosti nemohou nikde najít, možná je v něm ta mystičnost, která jím chybí, a to je docela škoda. Ještě že je stále co objevovat. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

DOKÁŽE VIDĚT BUDOUCNOST. DOKÁŽE JI I ZMĚNIT!..... /// Johny měl nehodu. Byl dost polámanej, ale teď už je v pohodě. Bodejť by ne, vždyť chrupnul na 5 let! JE TO ZÁZRAK! Ty hrůzný výjevy, jako když starej Hlavsa věští z pece!!! (Když přijde ten záchvat.......) Ořezaná Kingova předloha a další důkaz, že kniha je lepší než film a že filmy (prostě) stárnou. Dokonce se mi zdá, že to nejpodstatnější – ONA MYŠLENKA schopnosti ZMĚNIT BUDOUCNOST ustupuje do pozadí samotnýho činu. Což mi vadí. Ti co nečetli – ať vstoupí. Vy ostatní - je mi líto... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mrtvá zóna“ od Stephena Kinga číst nebudu. 2.) Jedinou ,,PŘEDTUCHU“ kterou mám, je ta od Marie Pujmanové. 3.) Kdybych měl možnost vrátit čas, zabil bych ...... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co zkazil scenarista tím, že celé psaní scénáře pojal pouze jako vyseparování klíčových pasáží z knihy (a vynechal pro jistotu celou anabázi s nahrazováním zapomenutých slov), to napravuje zasněžená atmosféra, Walkenův civilní výkon a Kamenova hudba. I Cronenberga chválím, snad jen ten závěr mohl podat spíše ve stylu "on neví a obálka časopisu až při titulkách". Rozhodně jde však o jednu z těch zdařilejších adaptací Kinga. Jen kdyby to nebylo tak strašně hrr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, kterému trošku podkopává nohy jeho rozvleklost (přecejen těch vygradovaných scén, kdy se něco děje, zase tolik není). Docela by stálo za úvahu, kdyby někdo filmu dodal poněkud novější kabát. Remake by nemusel být vůbec špatný. Cronenberg velmi umírněný, až se tomu skoro nechce ani věřit. Christopher Walken často cituje z Legendy o Ospalé díře, asi věděl proč, anebo viděl do budoucnosti:) 60% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Christopher Walken vo filme cituje z poviedky Washingtona Irvinga, „Ospalá diera“, ktorá sa stala predlohou rovnomenného filmu, v ktorom Walken taktiež hral. (tiradentes)
  • Ve scéně z 2. světové války mluví civilisté polsky. (Othello)
  • Michael Kamen skládal hudbu k tomuto filmu v Londýně a původně u sebe doma na klavír. Kvůli tomu mu přišlo několik žádostí od sousedů, zdali by nemohl v noci přestat hrát, protože prý měli noční můry. (Othello)

Reklama

Reklama