Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Převody románů Stephena Kinga na filmové plátno je věc dosti ošidná, někdy se to moc nepovede. Tohle je naštěstí ten opačný případ, s provedením Davida Cronenberga jsem spokojena, samozřejmě s ohledem na rok vzniku (mimochodem zajímavé je, že synek Rogera Stuarta měl již v té době doma v pokojíčku stolní počítač, zatímco tady jsme si o počítačích ještě léta za dlouhých zimních večerů pouze vyprávěli). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby jen Christopher Walken věděl, že když jakožto učitel v Mrtvé zóně pronese repliku o jezdci z Ospalé díry, že v tom filmu bude jednou hrát. Zní to poněkud mysticky, ale skutečně - v Mrtvé zóně, filmu podle Stephena Kinga z roku 1983, hraje Christopher Walken učitele a zadá žákům naučit se něco o jezdci z legendy o Ospalé díře. A v roce 1999 si tohoto jezdce v také hororu Ospalá díra zahraje... V tomto filmu vlastně také přijde svým způsobem o hlavu - po autonehodě upadne do kómatu, a když se po pěti letech probudí, zjistí, že jeho dívka se provdala, má dítě a on sám rozumí řeči zvířat. Tedy, co to plácám? Že vidí do budoucnosti. Nejprve takto zachrání dítě zdravotní sestry, pak pomáhá policistům, aby se posléze musel vyrovnat s daleko větším úkolem.  Režisér David Cronenberg nechává film překvapivě plynout v klidu, bez excesů a extempore, na něž jsme u něho zvyklí, jen občas tlačí na pilu u „milostných" scén, jako by chudák nevěděl, jak takový polibek na rozloučenou vypadá a násilně ho dojí ještě tunami deště. Celkově film není špatný, patří pořád k těm lepším řekněme hororovým snímkům (i když jde spíše o thriller s jemným nadpřirozeným prvkem), ale přece jen nedokáže vzbudit emoce, ono volně plynoucí tempo a na druhé straně určitá režijní ležérnost "jen" sice kvalitně řemeslně, ale jen odvypráví historku, jaké se vyprávějí u krbu v zimě po půlnoci se skleničkou něčeho zaručeně alkoholického v ruce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova odlišnosť vo filmoch z tohto obdobia bola spomedzi režisérov asi na najvyššom stupni, keď však dostal možnosť sfilmovať Kingov bestseller, asi sa musel trošku umierniť. Otázkou ostáva (keďže som knihu nečítal), či je to pre film dobre, alebo zle. Pomerne obyčajná dráma so zimomravým podtónom mysterióznosti, ktorej podstata by sa dala zhutniť do jednej časti The X-Files, no perfektná réžia a Walken držia diváka vo filmovej spokojnosti až do konca. 80%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opět výborný Cronenberg tentokráte v mysteriózním light thrilleru, který tutově zaujme hned od začátku a nepustí až do svého ne příliš výrazného finále. Přesvědčivě hrající Walken se probere po těžké autonehodě z petiletého komatu, aby zjistil, že o spoustu věcí přišel, ale jednu velmi podivnou schopnost také získal. Víc neprozradím, mrkněte na to, tohle zaručeně pobaví. 85% a doporučení jako klidovečku... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)
  • Během natáčení flashbackové sekvence z 2. světové války byl jeden z kaskadérů těžce popálen při explozi, když se nacházel ve větší blízkosti, než bylo bezpečné. (Othello)
  • Cronenberg chtěl do role šerifa Bannermanna nejdříve obsadit Hala Holbrooka, ale producent Dino De Laurentiis nesouhlasil, protože v tu dobu ještě Holbrooka vůbec neznal. (Othello)

Reklama

Reklama