Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Je to taká dosť gýčovitá romanca, s množstvom záberov so zapadajúcim slnkom, s veľmi naivnou zápletkou a dialógmi a so silne slzopudnými scénami. Napriek všetkému sa na film pozerá celkom fajn, najmä vďaka okúzľujúcej Winone Ryder. Richard Gere tu celkom ujde, hoci nie som veľkým priaznivcom jeho herectva. Dobre obsadené sú aj niektoré vedľajšie roly, ako dcéra (Vera Farmiga), či chirurg (J.K. Simmons). Naopak obsadenie roly priateľa (Anthony LaPaglia), bolo šliapnutím do ..., pardon, vedľa. Ale treba dodať, že celá jeho postava je napísaná dosť stupídne, je priam stelesnením klišé. ()

panmroz odpad!

všechny recenze uživatele

asi úplně nejhorší film, co sem zatím v Student agency Praha-Brno viděl - v rámci fotbalových keců jest - dobrej tým umí vyhrávat, i když se mu nedaří - převedeno do žánru "romantická cosi, která nehodlá nikam sunout hranice žánru" - jde o uvěřitelnost charakterů hlavních postav (nula), reálnost/nereálnost prostředí , ve kterém se hýbou (nula) a způsob natočení milostných scén - matné, orosené sklo a dlaň na něm (jakože vášeň) bylo out už v osmdesátých. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát filmu méně hvězd, obecně mám totiž vůči romantickým americkým filmům docela averzi a všechny mi připadají pitomé a na jedno brdo. I tenhle se neskutečně vlekl, moc se mi nelíbil. Navíc Richard Gere prostě není sympatický. Vinona sice u mě taky nestojí nikde v čele žebříčku oblíbených herců, ale dívat se na ní dá a vedle Gera je sympatická. To, proč filmu dávám nakonec procent sedmdesát, je kvůli konci. Opravdu jsem čekala další trapný happy-end, ale ono nic!, což mě velmi potěšilo, protože já happy endy nemám ráda. Je to sice další tuctová romantika, jakých jsou stovky, ne-li tisíce, aale ten konec je apoň o něčem. Aspoň trochu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Podzim v New Yorku je pro mě snad nejkrásnějším romantickým dramatem, jaké jsem kdy viděl. Moje oblíbená Winona Ryder podává po Věku nevinnosti snad nejlepší výkon. Citlivý snímek o vztahu mezi dvěma naprosto odlišnými lidmi, mezi kterými ční i věkový rozdíl. Richarda Gera moc nemusím, ale vzhledem k tomu, že jsem celý film vůči jeho postavě pociťoval nebývalý vztek, tak odvedl svojí práce na sto procent. Nejdojemnější scény : hodinky a citování Emily Dickinson: "Naděje je to s křídly uvnitř nás" ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romantický film nabitý romantismem, mělký svým obsahem a s tragickým koncem. Boháč, restauratér a děvkař Will Keane (Richard Gere) narazí na ostýchavý půvab mladinké Charlotty (půvabná Winona Ryder). A protože je stále ještě z velké části rozjíveným dítětem a chová se nepředvídaně, tak se Will snad poprvé ve svém životě zamiluje. Navíc naváže vztah se svou už dospělou dcerou Lisou (Vera Farmiga). Pak je chvilkový marný boj o záchranu života, po kterém naštěstí už je konec. A tak je jedině ironické, že poprvé zamilovaný proutník svou lásku ztrácí velmi brzy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama