Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

Madison 

všechny recenze uživatele

Keby to bol môj prvý horor detstva, z nostalgie by som musela dať plné hodnotenie, ale keďže som ho videla len nedávno, nezanechal vo mne až také veľké nadšenie (aké pociťujem trebárs pri každom vzhliadnutí Kruhu (2002). Určite je výborne spracovaný najmä čo sa týka neskutočných efektov na tú dobu - hlavne hrôzostrašne zdeformovaného Jeffa Goldbluma. Nie v každom horore predsa vidíme, ako hlavný hrdina počas celého filmu trpí a nie je schopný sa zachrániť, teen horory skôr disponujú "nesmrteľnosťou" hlavného hrdinu. A hlavne nezabudnem na tú strach naháňajúcu hudbu Howarda Shorea, skvelý herecký prejav Jeffa Goldbluma a napätie, ktoré ma sprevádzalo po celý čas... a ešte, samozrejme, na tú "krásne" roztečenú opicu, pri ktorej ma premklo oprávnené znechutenie. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kriste pane! Stvůro! Jeden z nejzásadnějších hororů nejen 80. let, ale i světové kinematografie obecně a Cronenbergův čistokrevný nářez. Syrová podívaná, kterou doporučuji, ovšem jen silnějším povahám se zdravým žaludkem (pamatuji, že jsem film kdysi pustil mamce k žehlení jako kulisu a po půl hodině mě s tím vyhodila :-)). Některé scény jsou vážně nechutné, ale také děsivé a strašidelné, plné dokonalých maskérských orgií. David Cronenberg se ve Scanners a Videodrome postupně rozjížděl, aby se zde mohl naplno vyřádit a vměstnal do filmu celou řadu těch nejhrůznějších masek a zvláštních efektů, které si dovedete představit. Pozoruhodná tělesná proměna hlavního hrdiny odkazuje v té době na nechtěně populární nemoc AIDS, takže film má i hloubku a poutá kvalitním příběhem. Hudební skladatel Howard Shore se zde pěkně vyřádil a povedené je i prohození rolí hrdina/záporák v podání dvojice Goldblum/Getz. Stručně a jednoduše - Moucha patří i po letech k tomu nejlepšímu, co sci-fi horor nabízí a co je důležité, dokáže bavit i na několikáté zhlédnutí. P.S. Na DVD je výborně vytvořené interaktivní menu s poletující mouchou a zvuky nadzemky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu projevil silnou vášnivost, znovu šokoval nekorektními scénami, znovu ho zajímali duševní stavy člověka v krizových situacích. Stačí jeden genetický kolaps a na kult je zaděláno. Režisérský úchyl David Cronenberg posílá svého hrdinu, ambiciózního vědce Jeffa Goldbluma k teleportaci pomocí dvou speciálních kabin. Punčochy sličné novinářky Geeny Davis přemístil bez újmy, s opicí to ovšem bylo lehce brutálnější, pokus na sobě samém už vyjde. Jen se při přenosu dovnitř dostala i moucha. Začne to ostrými chlupy na lopatce, končí odpadáváním důležitých částí těla. Výsledkem je dokonalá (vnímám ji tak i dnes) práce maskérů, kteří se na drastickém přerodu vyřádili. Nespočet scén rafinovaných a lahůdkových. Palec nahoru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dokonalá psychologická studie teleportací posedlého vědce, který už není obyčejným člověkem. Cronenberg stvořil kultovní dílo, ve kterém hraje prim nejen depresivní atmosféra blížícího se konce hlavního hrdiny, ale především kupa skvělých efektů. Známe to všichni: rostoucí chloupky, odpadávající zuby a nehty, přijímaní potravy pomocí kyselin... přesně za tohle si Chris Walas vysloužil Oscara. A Jeff Goldblum si zde střihnul svou životní roli. Co víc dodat? Jo a krom toho, že Moucha je mou srdcovkou, tak pokud si dobře vzpomínám, spolu s Carpenterovou Věcí je vlastně i nejpovedenějším remakem v hororovém žánru. Tečka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,456,565Tržby Celosvetovo $60,629,159║ Geniálne triky/masky, bravúrna réžia Davida Cronenberga, ktorý nám príbeh o mutácii podáva s faktami, brutalitou nevyčnievajúcou ponad dej, všetko to čo do nás hustí zapadá po celý čas pekne do seba, nudné pasáže nehrozia, scénky prinášajú úzkosť, napätie a príbeh má gradáciu až do samotného konca. Plus scéna u gynekológa my pripomenula, tú z filmu Votrelci, keď Rypleová vo sne prežíva prebíjanie zárodku votrelca z hrude, tu to je len larva dostávajúca sa z tela ženy klasickým spôsobom ako pri pôrode dieťaťa, ale scéna to je rovnako efektná. "Ach, vidieť to tak v kine." /90%/ ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 40,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 60,7 mil. (NIRO)
  • Dialog, který vedou Seth (Jeff Goldblum) a Ronnie (Geena Davis) u kávy v restauraci byl dlouho napsán jen z půlky. Dokončen byl až v noci před natáčením. (HellFire)
  • Šlo o novou adaptaci stejnojmenné povídky George Langelaana (v Československu byla publikována roku 1970 v antologii "Lupiči mrtvol"), která už byla zfilmována v roce 1958, tato verze ovšem zachovala v podstatě jen základní myšlenku vědce, jehož organismus se sloučí s mouchou domácí. (Nancy...)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno