Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch úplně prvních hororů společně s vetřelcema, který jsem viděl. Tehdy na mě působily fakt hodně, teď už to sice neni tak silný jako předtim, ale pořád mam podobný filmy rád a tyhle obzvlášť. Jeff Golblum je tady prostě perfektní a mylšenka s nepovedenou teleportací je úplně geniální a příběh pěkně vybudovanej a s blížícím se koncem ještě nabírá obrátky. Sice je pravda, že některý scény v záveu jsou pěknej humáč, ale to k tomu prostě patří a mě to nevadí. Snad jen bych Godblumovi dal v závěru míň plandající obleček, protože ta gumová ruka byla fakt děsná ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad je to hodně zajímavej, ale to podání mohlo být o dost lepší. Celý film byl takový neucelený, pořád mě tam něco vyrušovalo. I když byla ke konci atmosféra hodně hutná, tak si myslím, že se to celkově dalo zvládnout líp, že ten děj mohl být údernější. Když vezmu v potaz rok vzniku, tak klobouk dolů před gore efekty. Dobrý sci-fi horor, ale čekal jsem víc... 60% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je tak trošinku úchyl, ale díky tomu vznikají tak dobré horory jako je například Moucha. Příběh je sepsán profeisonálně, tek že nenechá diváka pochybovat o nedotaženostech. Jeff Glodblum se pro tuto roli narodil. Jednak působí dobře už jako vědec a jako moucha teprve září. Má takové oči, že ho snad ani nemuseli moc maskovat. Masky jsou absolutně geniální. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,456,565Tržby Celosvetovo $60,629,159║ Geniálne triky/masky, bravúrna réžia Davida Cronenberga, ktorý nám príbeh o mutácii podáva s faktami, brutalitou nevyčnievajúcou ponad dej, všetko to čo do nás hustí zapadá po celý čas pekne do seba, nudné pasáže nehrozia, scénky prinášajú úzkosť, napätie a príbeh má gradáciu až do samotného konca. Plus scéna u gynekológa my pripomenula, tú z filmu Votrelci, keď Rypleová vo sne prežíva prebíjanie zárodku votrelca z hrude, tu to je len larva dostávajúca sa z tela ženy klasickým spôsobom ako pri pôrode dieťaťa, ale scéna to je rovnako efektná. "Ach, vidieť to tak v kine." /90%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Štěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá! ... Sakra, to sem nepatří... Cronenbergova Moucha není ryzí, ani prvotřídní horor, ale přiměřeně strašidelná a hodně nechutná úchylárna (v tom kladném slova smyslu), která relativně obstojně funguje i jako sci-fi drama, třebaže některé béčkové aspekty skrýt prostě nemůže. Co mě příjemně překvapilo, tak od počátku poutavý a po celou dobu svižný děj, byť scénář je dost lineární. Bavit se, bát a možná i trochu si ublinknout u Mouchy jde určitě, avšak od hororové atmosféry jsem čekal trochu víc a jen tak mimochodem, nechápu, jak se mohla Veronica s Brundlemouchou objímat, tím jakoby divákovi řekla "jen klid, je to jen kostým". 7/10 ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • David Cronenberg původně režii odmítl, protože připravoval film Total Recall (1990). Produkce proto najala Roberta Biermana, ten ale před začátkem natáčení utrpěl ztrátu v rodině. Cronenberg mezitím kvůli neshodám s producenty odstoupil od Total Recall a Mouchy se ujal. (HellFire)
  • V čase 23:23 dává Seth (Jeff Goldblum) do teleportu větší část steaku a o chvíli později zkouší Veronica (Geena Davis) právě tento steak se slovy: „Dobrý, jen by to chtělo koření.“ Talíře přitom zůstaly původní, došlo jen k výměně masa. (DJMaroko)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno