Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

choze 

všechny recenze uživatele

"I'm saying I'm an insect who dreamt he was a man and loved it. But now the dream is over... and the insect is awake." Sugestivní komorní sci-fi horor pro tři herce a jednu místnost, s námětem jako ze starého superhrdinského komiksu, zpracovaným ale velmi civilně a hororově. Nehoda v laboratoři odstartuje zpočátku znepokojivou a vzápětí děsivou fyzickou i psychickou transformaci-deformaci vědce skvěle zahraného Jeffem Goldblumem, při níž není nouze zejména o maskérské chuťovky (opice naruby, zlomená ruka při páce, postupná Brundleova proměna zahrnující odpadávání různých částí těla, blitinka) a černý humor. Škoda, že vypadla scéna v níž Brundle teleportuje zároveň kočku a opici a vzniklého mutanta ubije trubkou. Na rok 2008 se prý podle filmu chystá opera. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Zajímaví horor, s klidnou ale dobrou kamerou, zkrátka mi Cronenberg začíná čím dál tím více sedět a jeho (hlavně) hororová tvorba je takříkajíc můj šálek kávy. Moucha a její proměna si zaslouží určitě pochvalu, stejně jako Jeff Goldblum, jeho první změny v chování a proměny uhrál přesvědčivě a bezchybně, nevím jestli to šlo vůbec ještě lépe zahrát, sem tam přidal i humornou hlášku ;-) i když poslední třetinu nešel poznat, byl určitě největší plus snímku. Atmosféra je dobrá, dokáže se zahryznout a vyděsit, třeba jako sny reportérky a nechtěném těhotenství ;-) konec se taky povedl. 8/10* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu projevil silnou vášnivost, znovu šokoval nekorektními scénami, znovu ho zajímali duševní stavy člověka v krizových situacích. Stačí jeden genetický kolaps a na kult je zaděláno. Režisérský úchyl David Cronenberg posílá svého hrdinu, ambiciózního vědce Jeffa Goldbluma k teleportaci pomocí dvou speciálních kabin. Punčochy sličné novinářky Geeny Davis přemístil bez újmy, s opicí to ovšem bylo lehce brutálnější, pokus na sobě samém už vyjde. Jen se při přenosu dovnitř dostala i moucha. Začne to ostrými chlupy na lopatce, končí odpadáváním důležitých částí těla. Výsledkem je dokonalá (vnímám ji tak i dnes) práce maskérů, kteří se na drastickém přerodu vyřádili. Nespočet scén rafinovaných a lahůdkových. Palec nahoru. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ten strach a hrůza není ve filmu hned, ale graduje postupně až do velkého a nutno říci dosti brutálního finále a to je na celém filmu pravděpodobně to vůbec nejlepší. Scénárista napsal sice jednoduchý typicky učebnicový (lineární) scénář, ale dal si záležet na detailech. Dobře napsal hlavní postavu. Pracovitého vědce, kterému se postupně mění jeho chování, jeho vzhled a jeho psychika. Navíc je podán film tak, aby byl pochopen i normálním divákem, tedy bez zbytečné vědecké omáčky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $40,456,565Tržby Celosvetovo $60,629,159║ Geniálne triky/masky, bravúrna réžia Davida Cronenberga, ktorý nám príbeh o mutácii podáva s faktami, brutalitou nevyčnievajúcou ponad dej, všetko to čo do nás hustí zapadá po celý čas pekne do seba, nudné pasáže nehrozia, scénky prinášajú úzkosť, napätie a príbeh má gradáciu až do samotného konca. Plus scéna u gynekológa my pripomenula, tú z filmu Votrelci, keď Rypleová vo sne prežíva prebíjanie zárodku votrelca z hrude, tu to je len larva dostávajúca sa z tela ženy klasickým spôsobom ako pri pôrode dieťaťa, ale scéna to je rovnako efektná. "Ach, vidieť to tak v kine." /90%/ ()

Galerie (205)

Zajímavosti (38)

  • Natáčelo se od 1. prosince 1985 do 28. února 1986 v Kanadě. (Varan)
  • Když se k režii dostal David Cronenberg, přepsal většinu scénáře Charlese Edwarda Pogua. Změnil tak postavy (včetně jmen), dialogy a většinu děje. Klíčová myšlenka z původního scénáře – sloučení člověka a hmyzu a detaily přeměny – zůstala zachována. (HellFire)
  • Slavný komediální režisér a herec Mel Brooks nechtěl, aby lidé věděli, že byl jedním z producentů, protože si myslel, že by pak film nebrali vážně. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama