Reklama

Reklama

VOD (1)

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od vetsiny lidi se mi libil i prvni Hulk, tudiz mi tohle zas o tolik lepsi neprislo, ale lepsi to samozrejme je. Hlavne je celej film docela drsnej a zaroven vse pusobi celkem realisticky. Skoda jen, ze tu je jedna takova "ticha" akce, pak jedna dokonala akce proti armade a zaverecnej souboj. Rozhodne sem mohli tvurci narvat vic souboju, protoze ty jsou naprosto dokonaly, jak co se tyce napadu a choreografie, tak po trikovy strance. To mezi tim je vyplneno ruznym zkoumanim, resenim situace, utikanim a podobne, takze se sice furt neco deje, ale souboje jsou holt souboje a pribehove to dost pripomina prvni dil. Trosku jsem se bal zaverecnyho zaporaka, kterej v traileru kdovijak hrozive nepusobi, ale je to fakt slusnej drtic, akorat sem nepochopil, jaktoze moh hlaskovat a Hulk mel problem ze sebe vymacknout slovo. Nicmene jeho predstavitel, Tim Roth, je naporosto dokonalej a je snad jeste lepsi, kdyz neni zmenenej. Co se tyce Nortona, kdovijak mi do role sice nesed, nicmene hraje slusne a kdyz je na scene Hulk, tak je jedno, jakej herec ho predstavuje. Celkove se jedna o solidni komiksovou rezbu s dobrejma hercema, paradnima trikama a dokonalejma soubojema, akorat holt to je misty drobet rozvleklejsi. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ang Lee nebyl daleko od pravdy, ale bohužel jeho Hulk přišel v době, která ještě nepočítala s machrovacím MCU. The Incredible Hulk nové generace je poslední podobou klasického mýtu o krásce a zvířeti, o Frankensteinově monstru, Netvoru z Černé laguny, Swamp Thingovi a dalších. S potěšením nicméně kvituji, že herecky Hulk nabízí velmi slušné herecké kreace Edwarda Nortona a Liv Tyler, ačkoli celek by se dal považovat jen za snaživou - a zpětně i jen za řadovou marvelovku. Romance Bruce a Betty je skutečně životná a jejich sdílená intimita velmi realistická. MCU ztrátou této dvojice přišlo o hodně. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z tohohle pojetí by měl Bruce Banner radost. Místy by byl nadšen tak, že by si v klidu vrněl jak malé robě na prsou své matičky. No a místy by ho to rozčílilo, že by i jeho alter egu byly ty elastické gatě sakra malé. Neuvěřitelný Hulk je neuvěřitelná jízda po sinusoidě zábavy. Ba ne, kecám. Po sinusoidě kvality. Zatímco v mnoha momentech a scénách to funguje snad i lépe než verze Anga Leeho, tak jako celek je to na půl cesty odnikud nikam. Leeho adaptace je více "bannerovská", Leterrierova zase jednoznačně "hulkovská". Jak příznačné. Je na vás co vám více sedne. Nabízí se srovnání s prvním počinem Marvelu - Iron Manem. V něm fungovala omáčka okolo jako styl, herci a zaostávala akční složka, finále a ostatně i záporák. Tady je to takřka přesně naopak. Záporák a akce ujdou (stále však žádný zázrak), ale ten zbytek je takový nijaký. Třeba mezi Nortonem a Tylerkou to jiskří asi jako jiskří vypojený elektrický sporák. Paradoxně to funguje více ve chvílích kdy je on v tom mizerném CGI provedení. Navíc je to oproti Železňákovi suché. Žádné vtípky, žádné hlášky (čest výjimkám). Čímž vůbec neříkám, že je to špatně. Ve výsledku jsou tu tedy dva dobré žánrové filmy namísto jednoho skvělého. Ale jak naznačuje závěr, co není může být (jakože asi brzy bude). Jo a ještě jeden zápor. Místo odhaleného Nortona bych v té sprše spíše ocenil Liv. Příznivci americké náhražky za chybějící mytologii mají i tak důvod spíše ke spokojenosti. My ostatní máme aspoň kvalitní přírůstek k těm nemnoha zdařilým barevně rozpustilým komiksárnám. A nějak jsem vám dostal chuť na klasičtější pojetí Jekylla a Hyda... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Chytrí mužíci marvelovskí sa znovu do projektu so zelenou obludou pustili, komerčne sa s tým vyhrajkali a ich show komiksovská akčnú mašinériu zanechala.... že Hulk s anjelskými očami nezaúčinkuje, keď mu spoločnosť robí oslnivá hviezda hollywoodska? Priznávam, na obrov ,,transformátorských" to nemá, ale ako komiks je to na zahryznutie. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Leterrier dokázal, že rutinní práci zvládá, ale nic světoborného v novém Hulkovi neukázal. Děj nepůsobí trapně, ale je přesně nalinkovaný, akční scény ujdou, ale ve srovnání s krvelačnými pudly a házení tanky v Leeho verzi je to hodně slabý odvar a herci si až na povedeného záporáka Rotha nějak nevědí rady. V rámci žánru pouhý standard, který Hulka opět uloží na pěkných pár let k ledu (pokud se neobjeví v Avengers). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (104)

  • Abomination (Tim Roth) se poprvé objevil v sešitu „Tales to Astonish #90“ z ledna 1967. (Kubaaa97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. června 2008 v Kolumbii. (Varan)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama