Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Věhlasný lovec safari a dobrodruh Allan Quatermain, kterého zradil jeho dlouholetý partner, námezní stopař Bruce McNabb, se rozhodl vzdát se již navždy vzrušujícího života v lůně panenské Afriky a vrátit se do Anglie. Tam léta žije u prarodičů jeho dospívající syn Harry a Allan Quatermain by ho rád dostal zpět do své péče. Quatermainovo citové pouto k Africe je ale tak velké, že se rozhodne ještě jednou se na černý kontinent vrátit. Tentokrát ale přijímá poněkud jinou nabídku než předešlé. Krásná Elizabeth Matilandová chce totiž najít a zachránit v Africe svého otce, profesora oxfordské univerzity, jehož unesl jeden z domorodých kmenů. Hodlá ho vyměnit za drahocennou mapu, kterou jí otec ještě před svým uvězněním stačil poslat. Po vzácném svitku, jenž vede k legendárnímu pokladu nepředstavitelné krásy a hodnoty, plnému dimantů, zlata a smaragdů, ovšem touží nejen domorodý africký král Umbopa, který vězní Elizabetina otce, ale také skupinka Rusů v čele s McNabbem. Ta začne Quatermaina, Elizabeth a jejich přátele tajně sledovat a v honbě za bohatstvím je rozhodnuta zabít kohokoliv, kdo se jim postaví do cesty. Včetně Allana Quatermaina, terče McNabbovy osobní pomsty... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pán Quatermain. Jeden veľký a chlpatý pán stojí za vami a niečo by vám rád-“ – „Slečna, ďakujem vám za informáciu. Ale cítim ho.“ Toto cca trojhodinové televízne dobrodružstvo zo všetkého najviac dopláca na mizerný rozpočet, ktorý sa prejavil v prekvapivo nezaujímavej africkej výprave, biednych akčných scénach a na tom, čo si tvorcovia predstavia pod pojmom „masová scéna“. Inak to ale nie je zase až také zlé, Patrick Swayze ako slávny ovdovený dobrodruh Allan Quartermain je dobrý a atmosféra exotického dobrodružstva sa s troškou snahy snáď tiež kde-tu nájde. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

"Quatermain" - tak sa volá asi každý, kto je "věhlasný lovec safari a dobrodruh", ktorý žije v lone panenskej Afriky :-) Nesmie samozrejme chýbať žena (krásna beloška, ktorá priam svieti medzi domácimi v bielej košeli - prípadne chodí v lodičkách po horách - a ešte k tomu blondína), ktorá má nakoniec ešte aj zásluhu na tom, že nájdu poklad. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

To šel jednou takhle pan televizní producent po ulici a před hambrugrárnou na Stripu vrazil do Patricka Swayzeho. "Co dneska děláš, Patriku?" zahlaholil vesele. Patrik zahodil hambáč, otřel mastnou bradu do rukávu a pustil se do řeči. Původně se chtěl jen tak klackovat po eL-eJ, ale nikdy neodmítne příležitost pokecat si s televizním producentem. Procházeli se městem a jejich řeč se točila kolem tisíce různých věcí. Byl to zralý rozhovor lidí z jedné branže, debata profesionálů, kteří znají svou práci lépe než vlastní rodinu. A jak tak klábosili, napadlo je, že by mohli udělat společný projekt. "Moc peněz nemám," povídá pan producent. Prohrábl kapsy a našel osmnáct dolarů a tři centy. Patrik zrovna před chvílí měnil dvoudolarovku a po hamburgru mu zbylo pětasedmdesát centů. Dali tedy finance dohromady, sedli si na chodník a pan producent pečlivě přepočítal všechny drobáky. Chvíli koukali, jak se lesklé mince žlutě lesknou v západu hollywoodského slunce a jak jejich ostré odlesky pouští prasátka po okolí. Od Santa Moniky vál vlahý a příjemný vítr. Oba muži seděli a mlčeli. "Fajn," povídá pan producent náhle. Strčil peníze do kapsy, objal Patricka chlapácky kolem ramen a povídá: "Natočíme film." A jak se dohodli, tak se taky stalo. A říkám vám, tak jak tady stojím, že to byl ten nejlepší film, jakej šlo za devatenáct dolarů natočit. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Dvoudílná , velice natažená a nepovedená slátanina, odehrávající se v Africe, kde jakýsi domorodý kmen zajal anglického cestovatele kvůli bájnému pokladu krále Šalamouna. Za ním se vydává jeho dcera s pomocníky v čele s panem Quatermainem a za nimi další zájemci (Rusové) o poklad. Vidíme africkou krajinu se všemi jejími krásami a nástrahami a naši hrdinové jdou nebo jedou, dost často mají žízeň , občas se střílí a dopadne to tak, jak se nabízelo: anglická blondýnka a dobrodruh Quatermain vše přežijí a nakonec se vezmou a jsou spokojeni i bez pokladu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězda jen za předčasně zesnulého Patricka Swayzeho, jinak je to klišé až na půdu, roztahané na skoro tři hodiny, kde by stačila tak hodinka a něco, s nudným příběhem a předvídatelným, ach tak těžce předvídatelným zakončením. Navíc s minimem triků, skoro žádnou pořádnou akcí, zato pustými dialogy o ničem. Ani výprava se moc nezadařila. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Slovo Nomolos v jazyce Zule neexistuje. Je to jen Solomon pozpátku. (Terva)
  • Muž, se kterým Quatermain (Patrick Swayze) na konci filmu bojuje, je běloch digitálně obarvený na černo. (Terva)
  • Na záver filmu po bitke hlavnej postavy s členom kmeňu, keď sa šamanka pýta nového náčelníka kmeňu, či sa k nim môže pridať, môžeme v pozadí vidieť 2 PET fľaše. (čas 2:35:00) (Marshall420)

Reklama

Reklama