Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Původní francouzská verze z roku 1955 je výrazně lepší. Tento remake byl sice obohacený o lesbické prvky, ale z poctivého francouzského policisty ve výslužbě, který byl jako vystřižený z nějaké detektivky, udělali policistku v invalidním důchodu. Také trochu opentlili konec ve snaze, aby byl dramatičtější, ale spíše to jenom pokazili. Tak to dopadá, když si někdo na původním dobrém příběhu chce přihřát svoji polívčičku. Co takhle vymyslet vlastní příběh? Jenže to nám moc nejde, že? Chechik a Roos by za tohle měli jít stát na hanbu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Slabý remake už tak průměrných a přeceněnovaných Ďábelských žen... Jediný důvod, proč má význam se na tenhle kus podívat, je opravdu slušné, zejména ženské herecké obsazení, které však nic moc nepředvede (samozřejmě kromě Kathy Bates) a sem tam slušná atmosféra... Jinak je film předvídatelný až běda, zbytečně natahovaný a nudný... Za mě osobně ztráta času a tak trochu zbytečný film... ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Takhle zdupat vynikající film, snad jeden z nejlepších thrilleru, který kdy vznikl, je docela zločin. Sharon Stone vypadá jak barová kurva, bývala jeptiška neumí hrát a jejich povedenej chlap je slizkej až to bolí. Kathy Bates jako jediná ve formě, ale na původního detektiva z originálního snímku fakt nemá. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Dokonale omieľané klišé, ktoré má však správne hororové napätie a mysteriózny podtext. Sharon Stone je diabolskejšia než celá hollywoodska plejáda hviezd a rozkošná Isabelle Adjani mi často pripomínala Sophie Marceau. Pointa je pomerne očakávaná, ale hustú atmosféru nejde ignorovať, aj teraz mi totiž behá mráz po chrbte. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ďábelská pitomost, která se marně pokouší docílit napětí dramatickou hudbou či tím, že Adjani valí bulvy (chvílemi i vulvy). Zůstanou jen vzpomínky na Chazze Palminteriho. Jak leží ve vaně s půlkami pingpongových míčků na očích a jak mu Sharon připraví mnemotechnickou pomůcku, aby nezapomněl shrabat listí.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v okolí Pittsburghu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno