Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

To najhnusnejsie a najneprijemnejsie Cronenbergovo obludarium. Neberte to zle. Po filmarskej stranke je to vyborne a je to horor ako remen. Ale namet a jeho spracovanie je veru poriadne zvrhle a obcas som sa pri pozerani citil kadejako, len nie normalne. CI to zoberiete ako odporucenie, alebo vystrahu je len na vas. (7.5/10) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jo jo, Cronenberg je úchylné prase. To není samo o sobě špatně, naopak. Proto jsem si tenhle film (s dost obtížemi) sehnal. Námět s uměle vytvořeným tvorem, co vypadá jako kombinace hovna a pijavice, který po infikaci promění lidi v sexuchtivé zombíky, není vůbec špatný. Když k tomu přihodíte trochu stresu z uzavřeného nočního kompexu... Na jedné straně to bylo mile ujeté, se spoustou drobných úchylárniček (a nahých koziček atp.), na druhé je to dost špatně zahrané, triky zastaraly a asi tak od půlky film sdělí všechna tajemství a tak nějak už není proč čekat na pointu.... Moje žena to po dvou minutách označila za "céčko", což mi přijde kruté. Mně to přijde jako hodně ujeté retro. Ale znova bych to nedal a David Cronenberg rozhodně udělal i lepší filmy (ve kterých se také ostatně setkáte buď s parazity, nechutnostmi, sexuální zvrhlostí anebo - když máte fakt kliku na film - se vším dohromady). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemně ironické a sympaticky bezskrupulózní, ale já staré éře Cronenberga nikdy moc nerozuměl. Když je něco oduševnělý humus, stejně budu víc vidět ten humus a oduševnělost se mi v něm s každou další odpudivou scénou ztratí. Když si navíc postavy díky totálně polopatickému herectví říkají sebejednodušší věty s upřímným pohledem do očí, jenom jsem se musel znovu divit, kolik si nabral tenhle tvůrce příznivců. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Působivá, atmosférická a pro mě i značně tísnivá záležitost, Allan Kolman mě děsil, kdykoli se objevil na scéně, no a doktorovi v podání Paula Hamptona jsem samozřejmě fandila, aby z toho vyvázl bez úhony.. Zajímavý a výstižný komentář napsal už dávno přede mnou uživatel darkrobyk, tedy netřeba se více rozepisovat.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Pracovní název filmu byl Orgy of the Blood Parasites. (ČSFD)
  • Susan Petrie se nemohla rozbrečet v dané chvíli, a tak Cronenberg přišel s nápadem použít nakrájenou cibuli. Nápad sice vyšel, ale v daném zaběru nebyla kamera ve správném úhlu, a tak se musel záběr opakovat. Bohužel však na place nebyly už žádné cibule, tak Petrie povolila, aby jí bylo dáno několik facek. Nakonec jich dostala tolik, že měla znecitlivěnou tvář. Cronenberg však prohlásil, že daná scéna je v tomto provedení neuspokojivá. (PußyMagnet)
  • První celovečerní Cronenbergův film. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama